1 av 3
- Foto: Scanpix/AP
2 av 3
- Foto: Scanpix/AP
3 av 3
- Foto: Scanpix/AP

Villa avhängda i kampen om fjärdeplatsen

Manchester Citys dröm om Champions League-spel lever i allra högsta grad efter eftermiddagens 3-1-seger mot Aston Villa som därmed är borta ur striden om fjärdeplatsen.


MANCHESTER. Manchester City var precis som väntat det laget som tog initiativet i matchen direkt från start men Aston Villas fyrbackslinje skötte sig utmärkt inledningsvis och istället kunde norrmannen John Carew överraskande sätta 1-0 till gästerna efter en kvarts spel och, åtminstone tillfälligt, tysta hemmafansen.

Mardrömsminuterna som fällde Villa

När den första halvleken gick mot sitt slut såg det bra ut för Villa som i ledning 1-0 spelade stabilt och inte bjöd på något mot ett offensivt City. Stephen Warnock hade dock inte huvudet med sig då han begick tre misstag i en och samma sekvens där kapningen av Adam Johnson gav City straffspark och kvittering då Tevez tryckte in bollen under Friedel. Bara sekunder efter avsparken hade Carew ett jätteskott i ribban och istället kunde City vända på spelet och återigen var det Johnson som gav Villa-försvaret problem då han vände ut och in på Warnock innan han hittade in till en omarkerad Emmanuel Adebayor som kunde pricka in 2-1 för hemmalaget.

Bellamy punkterade matchen

Aston Villa gjorde sitt bästa för att lyfta upp spelet i den andra halvleken, men City försvarade sig väl och istället kunde Craig Bellamy sätta 3-1 på en av flera kontringar mot slutet.

Segern innebär att onsdagens match mellan Manchester City och Tottenham (som vann med 1-0 mot Bolton) blir avgörande för vilket lag som tar hem fjärdeplatsen som innebär Champions League-fotboll säsongen 2010/2011.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart: Så blir EM-motståndet för Sverige

Ilska då FA-cupen skrotar omspel

1 timme sedan
Världens äldsta fotbollsturnering, den engelska FA-cupen, förändras till nästa säsong då omspelsmatcherna tas bort helt.

Anna Nordqvist: "Mitt liv gick i tusen bitar"

1 timme sedan
Äktenskapet sprack och kort därpå dog hennes ex-make. Livet vändes upp och ned för golfstjärnan Anna Nordqvist som gick in i ett kompakt mörker. Det finns inga ord för att beskriva hur vidrigt det varit. Jag är stolt över att ha tagit mig igenom det året, säger hon i en intervju med svenskgolf.se

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

2 timmar sedan
Ludvig Åbergs succé blir inte mindre imponerande av att han briljerar på banor han aldrig tidigare testat på. Men Sveriges nya golfstjärna hade inte klarat det på egen hand. Han säger vart jag ska slå och jag försöker bara göra som han säger, säger Åberg om sin nya caddie, veteranen Joe Skovron.

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

3 timmar sedan
Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

3 timmar sedan
Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.