Zlatan bänkad – ersättaren nätade med klassmål

Zlatan Ibrahimovic fick sitta på bänken mot Villarreal efter fiaskoinsatsen mot Inter. Och som om inte det var surt nog för svensken: ersättaren Bojan Krkic stod för ett riktigt klassmål i Barcelonas seger.

VILLARREAL. Pep Guardiola valde att bänka Zlatan Ibrahimovic i lördagskvällens viktiga bortamöte med Villarreal. Tränaren kan dock inte klandras för beslutet – ersättaren Bojan Krkic stod nämligen för ett riktigt klassmål i katalanernas 4-1-seger.

Barça var nära att hamna i underläge flera gånger i inledningen av matchen. Men hemmalagets målkung Nilmar såg med sin oskärpa i avsluten till att det fortfarande var 0-0.

Istället kunde Leo Messi göra sitt första mål sedan returmötet mot Arsenal, som betydde 1-0 i den 19:e matchminuten. Målet var argentinarens 28:e fullträff i ligan den här säsongen.

Barça briljerade

Efter målet dominerade gästerna allt mer och man bjöd stundtals på sådant spel som bara Barça kan lira. Helt välförtjänt kom också 2-0 drygt tio minuter innan halvtidsvilan. Xavi stegade upp en frispark och skruvade bollen snyggt över den gula muren.

3-0-målet kom även det i den första halvleken. Bojan fick bollen på offensiv planhalva och grundlurade backen Gonzalo Rodriguez genom att peta bollen på ena sidan och springa på den andra, för att sedan sätta bollen i det bortre hörnet. Ett klassmål som knappast gör Guardiola fundersam över om hans laguttagning var rätt.

Messi tvåmålsskytt

I den andra halvleken fick Joseba Llorente in en reducering, men närmare än så kom inte hemmalaget. Istället gjorde Messi sitt andra mål för kvällen, och sitt 29:e för säsongen, till 4-1.

Barcelona åker därmed hem med tre viktiga poäng i titelracet. Ner till tvåan Real Madrid är det nu fyra poäng, men huvudstadsklubben har chans minska avståndet mot Osasuna på söndagen.

Zlatan bytte av Bojan med fem minuter kvar, men gjorde inget större avtryck under den korta tiden på planen.