Gerrard deppar efter misstaget.
Gerrard deppar efter misstaget. - Foto: SCANPIX/AP

Gerrards jättetavla ger Chelsea guldläge

Chelsea har kopplat greppet om Premier League-titeln. Steven Gerrard gjorde en galen hempassning som gav Chelsea ledningen.– Ett jättemisstag, säger Richard Henriksson i Canal Plus.


LIVERPOOL. Inför matchen pratades det om Liverpool skulle hjälpa rivalerna Manchester United till sin 19:e ligatitel genom att vinna mot Chelsea. Efter en dryg halvtimme tog konspirationsteorierna fart. Steven Gerrard skulle passa hem till José Reina. Passningen blev misslyckad och hamnade hos Didier Drogba som enkelt kunde rulla in ledningsmålet.

– Godmorgon alla konspirationsteoretiker. Hemåtpassningen är ett jättemisstag och väldigt oförklarligt för Gerrard som inte är under någon sorts press, säger Richard Henriksson i Canal Plus.

Målet var ivorianens 26:e i ligan och det för upp honom i delad skytteligaledning med Wayne Rooney. I andra halvlek avgjorde Frank Lampard matchen. Nicolas Anelka hittade in med en passning till en framrusande Frank Lampard.

Chelsea, som var en poäng före Manchester United inför matchen, har ett drömläge att ta hem Premier League-titeln. Senare under dagen har sig Manchester United an Sunderland. Om de regerande mästarna förlorar är ligan avgjord.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!