Cristiano Ronaldo avgjorde mot Osasuna i den 89:e minuten.
Cristiano Ronaldo avgjorde mot Osasuna i den 89:e minuten. - Foto: SCANPIX/AP

Guldstriden lever – efter sent Ronaldo-mål

Real Madrid hänger på guldstriden i La Liga efter en sen vinst mot Osasuna. Stor matchhjälte blev Cristiano Ronaldo som avgjorde i den 89:e matchminuten.

MADRID. Real Madrid var tvunget att vinna hemma mot Osasuna för att hänga på i guldstriden eftersom Barcelona i går vann mot Villarreal.

Det var dock Osasuna som tog ledningen i matchen. Efter slarv av Realförsvarare kunde Aranda glida igenom och peta bollen förbi Iker Casillias och sedan rulla in ledningsmålet. Real kvitterade dock genom Cristiano Ronaldo. Före halvtid gjorde Osasuna gjorde 1-2 genom Vadocz, men Real kvitterade minuten senare genom Marcelo. Det var många som var nervösa när det stod 2-2 och klockan tickade upp mot 90 minuter.

Då klev Cristiano Ronaldo fram. Gonzalo Higuaín slog ett inlägg som portugisen vid den bortre stolpen nickade in och gav Real tre viktiga poäng.

När det återstår tre omgångar leder Barcelona med en poäng ned till Real Madrid.