- Foto: Scanpix

Guardiola: "Real förtjänar ligatiteln"

Barcelonas tampas med Real Madrid om ligatiteln, och nu menar Pep Guardiola att även huvudstadslaget har gjort sig förtjänta av att vinna ligan.- De har haft en otrolig säsong, säger Barçatränaren.


BARCELONA. Katalanska storlaget Barcelona leder La Liga med tre omgångar kvar att spela och man har dessutom vunnit säsongens både El Clásicon mot ärkerivalen Real Madrid.

Men ska man tro succétränaren Pep Guardiola förtjänar Real Madrid ligatiteln lika mycket som Barcelona.

- Real Madrid förtjänar också att vinna ligan eftersom dem har haft en otrolig säsong precis som vi. Även om vi skulle förlora (ligatiteln), skulle vi känna oss stolta i sommar, säger Guardiola på presskonferensen efter måndagens träning.

- Om man skulle fråga mig, så skulle jag säga att vi förtjänar ligatiteln men om du frågar Manuel Pellegrini skulle han säga Real Madrid. Båda förtjänar att vinna, fastställer Barçatränaren.

Lugnande besked kring Xavi

Mittfältsgeniet Xavi briljerade mot Villarreal i lördags och slog till med en mästerlig frispark och två framspelningar. Men kort efter matchen kom det fram att spanjoren spelade halvskadad och att han riskerade att missa VM i Sydafrika om han åkt på en smäll.

Xavi förklarade trots det att han tänker göra allt för klubben i säsongsavslutningen och att VM får komma i andra hand. Fast Pep Guardiola menar att Xavi nu är kvitt sina skadeproblem.

- Han vill spela i VM och det vill jag också att han ska göra. Men det finns inget att oroa sig över; han mår bra. Självklart kan han skada sig, men inte mer än någon annan spelare, säger Guardiola.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

1 timme sedan
Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.