1 av 3
Zlatan hade ännu en tuff kväll.
2 av 3
Zlatan hade ännu en tuff kväll.
3 av 3

Zlatan blev utbytt - visade ilska: "Förstår honom"

Barcelona vann med hela 4-1, men Zlatan Ibrahimovic förblev mållös.


Efter att ha varit bänkad mot Villarreal var Zlatan Ibrahimovic tillbaka i Barcelonas startelva mot Tenerife. Men den här gången blev en mållös Zlatan utbytt efter bara 65 minuters spel.

Samtidigt blev tre av hans anfallskollegor målskyttar. När han byttes av mot Sergio Busquets visade svensken en besviken och arg min. Nu tas han i försvar av tränaren Pep Guardiola.

– Det är helt normalt. Jag är fotbollsspelare själv och reagerade på samma sätt. Han vill spela som alla andra och när tränaren byter ut en är det normalt. Jag vill inte ha några spelare som inte vill spela, om de blir utbytta när de är bra är det mitt problem, inte deras, säger Guardiola till Aftonbladet.

Guardiola menar att bytet inte berodde på Zlatans spel.

– Jag tog ut Ibra för att få bättre balans på mittfältet. Han var mycket bra och hjälpte till fram till Messis mål, säger Guardiola.

– Precis som Bojan var han mycket bra. Zlatan är en spelare med mycket hög nivå och har gett oss mycket sedan han kom till klubben, det är därför vi är där vi är i dag. Jag är jättenöjd med honom.

Barcelona vann till slut med hela 4-1 efter en målexplosion i andra halvlek. Målskyttar blev Leo Messi (2), Pedro och Bojan Krkic.

Det återstår två omgångar av La Liga. Om Barcelona vinner den svåra bortamatchen mot Sevilla och sedan hemmamatchen mot Valladolid blir katalanerna mästare igen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!