Stockholm

Crouch nickade Tottenham till Champions League

Crouch nickar in segermålet.
Crouch nickar in segermålet. Foto: SCANPIX/AP

Tottenham är klara för kval till Champions League nästa säsong. Peter Crouch hade flera bra lägen i matchen – men avgörandet kom med åtta minuter kvar.


Läs mer

MANCHESTER. Tottenham är i tillbaka i fotbollens finrum efter att ha besegrat Manchester City med 1-0. Det var länge jämnt i matchen innan Tottenham tog över spelet. Det var Peter Crouch som skapade de farligaste målchanserna. I första halvlek nickade den långa anfallaren i stolpen och om bollen inte tog i stolpen var inlånade Márton Fülöp i vägen. Tottenham hade en boll i mål i första halvlek – men det blev avblåst.

I matchminut 82 kom avgörandet. Younes Kaboul slog ett inlägg från högerkanten, och Fülöp var på bollen men styrde den åt fel håll. Bollen hamnade rakt på Peter Crouch som nickade returen in i mål. Efter målet flyttade City fram allt men lyckades inte skapa några farliga målchanser.

I och med vinsten är Tottenham garanterade minst kval till Champions League nästa säsong. ”Spurs” har chansen att ta tredjeplatsen från Londonrivalen Arsenal. Om Tottenham vinner sin sista match på söndag mot Burnley och Arsenal förlorar mot Fulham – så har Tottenham tredjeplatsen.

Senast Tottenham spelade i Champions League var 1961.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.