Lördag 1 Okt
Stockholm

Ronaldo slog till med hattrick - jakten på Barça fortsätter

Real madrid
1 av 5
Cristiano Ronaldo. Foto:
Real Madrid
2 av 5
Ronaldo slog till med hattrick - jakten på Barça fortsätter. Foto:
Fotboll
3 av 5
Ronaldo slog till med hattrick - jakten på Barça fortsätter. Foto: Scanpix
Fotboll
4 av 5
Ronaldo slog till med hattrick - jakten på Barça fortsätter. Foto:
Fotboll
5 av 5
Ronaldo slog till med hattrick - jakten på Barça fortsätter. Foto:

Mallorca tog ledningen på hemmaplan men sedan slog Cristiano Ronaldo till - tre gånger om - och förde sitt Real Madrid till en väldigt betydelsefull seger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALLORCA. Efter Barcelonas kross av Tenerife var Real Madrid nästintill tvungna att ta tre poäng borta mot hemmastarka Mallorca. Ölaget skulle inledningsvis visa sig vara en svår nöt att knäcka.

Måltjuven Aritz Aduriz höll sig påpassligt framme i Reals straffområde och kunde tämligen enkelt nicka in 1-0 efter dryga kvarten. Men bara tio minuter senare svarade Cristiano Ronaldo när han skickligt lobbade in kvitteringsmålet.

Resultatet stod sig till paus och i andra halvlek tryckte huvudstadslaget på för ett ledningsmål - och det skulle komma. Återigen var det Ronaldo som fick skriva in sitt namn i målprotokollet efter att petat in 1-2.

Ronaldo gör sitt tredje för kvällen

Portugisen var ännu inte helt nöjd utan fullbordade sitt hattrick i den 72:e minuten efter en dribblingsräd längs vänsterkanten. Med åtta minuter kvar att spela satte notoriske målskytten Gonzalo Higuaín spiken i kistan med sitt 1-4-mål.

Efteråt var det naturligtvis glada toner i Real-lägret, som nu endast är en poäng bakom serieledarna Barcelona.

- Jag är nöjd med mina tre mål. Men mina lagkamrater ska också ha beröm. Det här är mitt anpassningsår och jag är lycklig över att jag spelar bra och hjälper laget, säger Ronaldo enligt spanska AS.

"Hoppas Barça tappar poäng"

- Vårt lag fixade ett bra resultat trots pressen från Barcelona. Laget spelade mycket bra. Vi hoppas att Barça förlorar poäng mot Sevilla samtidigt som vi vinner hemma. Jag är inte mästare än (i Spanien) men jag hoppas ha åstadkommit det när säsongen är slut.

Barcelona har bara förlorat en enda match i ligan den här säsongen, men nästa omgång stöter man på ett taggat och formtoppat Sevilla, som så sent som på onsdagskvällen krossade Racing Santander på bortaplan med hela 1-5.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.