- Foto: SCANPIX/AP

"Ligan avgörs i morgon"

Real Madrids tränare Manuel Pellegrini vet att det är mycket som står på spel.


MADRID. Med endast två matcher kvar att spela är jakten efter ligaguldet fortfarande i full rullning. I morgon drabbas dock Sevilla samman med serieledarna Barcelona - en match som kan komma att bli direkt avgörande.

Vinner Barcelona mot det andalusiska laget är ligan i stort sett avgjord. För att oavsett om Real Madrid vinner sin match samma dag hemma mot Athletic Bilbao, är det inte troligt att det katalanska laget faller i den sista hemmamatchen mot Valladolid.

Den spanska huvudstadsklubbens chilenske tränare, Manuel Pellegrini, har förstått allvaret.

- Ligan avgörs i morgon. Jag har svårt att se att Barcelona inte vinner den sista hemmamatchen, säger han enligt AS, och fortsätter:

- Det är klart att vi är beroende av andra resultat. Men samtidigt är det inget som vi kan påverka, så det är ingen idé att prata om vad som kan komma att ske på en annan fotbollsplan. Vi får inte bli distraherade.

Real Madrid ligger endast en poäng bakom Barcelona och ligan är jämnare än någonsin.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

1 timme sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.