Fransmannen visades ut i de första dubbelmatchen mot Lyon.
1 av 3
Fransmannen visades ut i de första dubbelmatchen mot Lyon. - Foto: SCANPIX/AP
Uli Hoeness är rosenrasande.
2 av 3
Uli Hoeness är rosenrasande. - Foto: SCANPIX
Som det ser nu så missar Franck Ribéry Champions League-finalen mot Inter.
3 av 3
Som det ser nu så missar Franck Ribéry Champions League-finalen mot Inter. - Foto: SCANPIX/AP

Bayern rasande - anklagar UEFA för korruption

Bayern München är rosenrasande på UEFA, som har bestämt att stänga av Franck Ribéry till Champions League-finalen mot Inter.- Det är för många italienare i UEFA som har intressen, säger den tyska klubbens president Uli Hoeness, som menar att förbundet är korrumperat.


MÜNCHEN. Bayern München har överraskat rejält i Champions League den här säsongen och tagit sig ända vägen till final. Men den tyska storklubben kommer troligen att få klara sig utan lagets kanske bäste spelare, Franck Ribéry.

Den snabbe fransmannen visades ut av den italienske domaren Roberto Rosetti i den första semifinalsmatchen mot Lyon efter en ful vansinnestackling. UEFA valde att agera och stängde av mittfältaren i ytterligare tre matcher. Ett beslut som nu innebär att han missar finalen mot Inter.

"För många italienare med intresse"

Beslutet att stänga av Ribéry i så pass många matcher har väckt ont blod i Tyskland. Bayerns president Uli Hoeness riktar skarp kritik mot UEFA, som han även anklagar för att vara korrumperade.

- Det är för många italienare i UEFA som har intressen. Domaren var italienare, och det är många italienare bland människorna som är aktiva i UEFA, säger Hoeness enligt den tyska nyhetsbyrån DPA.

Klubben överklagade beslutet men fick avslag från UEFA. Därför kommer Bayern nu att ta fallet till Skiljesdomstolen i Luasanne.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!