Guardiola: "Inget är vunnet än"

- 09/05/2010, 12:44 -
Man ska inte ta ut segern i förskott, menar Pep Guardiola.
1 av 2

Man ska inte ta ut segern i förskott, menar Pep Guardiola.

SCANPIX/AP

Barcelona har fortfarande en match kvar att vinna för att kunna bli ligasegrare.
2 av 2

Barcelona har fortfarande en match kvar att vinna för att kunna bli ligasegrare.

SCANPIX/AP

Endast en match återstår att vinna innan Barcelona kan kalla sig för ligamästare för tredje säsongen i rad. Innan dess är det inget som är klart, menar lagets tränare Pep Guariola.- Vi har bara vunnit en viktig match. Inget mer, sade han efter gårdagens 3-2-vinst borta mot Sevilla.

SEVILLA. Pep Guardiola och hans Barcelona säkrade i går mer eller mindre ligatiteln för tredje säsongen i rad när Sevilla bortabesegrades med 3-2. Endast en seger på hemmaplan mot nästjumbon Valladolid krävs för att kan krönas som mästare.

Men man ska inte något för givet. Det vet Barças guldtränare om, som inte riktigt har tagit ut ligavinsten i förskott.

- Vi har bara vunnit en viktig match. Inget mer, sade han enligt Marca efter trepoängaren mot andalusierna.

"Har allt i våra egna händer"

Samtidigt som Barcelona slog Sevilla vann även Real Madrid mot Athletic Bilbao med hela 5-1 i huvudstaden. Real har därför fortfarande chansen att snuva katalanerna på ligatiteln. Men det är utan tvekan fördel Barcelona.

- Det är tur att vi har allt i våra egna händer. Men vi måste fortfarande vinna den kommande veckans match. Valladolid spelar för sin överlevnad och om jag känner tränaren Javi Clemente väl, vilket jag även gör, så kommer det förmodligen att bli en tuff match.