Man ska inte ta ut segern i förskott, menar Pep Guardiola.
1 av 2
Man ska inte ta ut segern i förskott, menar Pep Guardiola. - Foto: SCANPIX/AP
Barcelona har fortfarande en match kvar att vinna för att kunna bli ligasegrare.
2 av 2
Barcelona har fortfarande en match kvar att vinna för att kunna bli ligasegrare. - Foto: SCANPIX/AP

Guardiola: "Inget är vunnet än"

Endast en match återstår att vinna innan Barcelona kan kalla sig för ligamästare för tredje säsongen i rad. Innan dess är det inget som är klart, menar lagets tränare Pep Guariola.- Vi har bara vunnit en viktig match. Inget mer, sade han efter gårdagens 3-2-vinst borta mot Sevilla.


SEVILLA. Pep Guardiola och hans Barcelona säkrade i går mer eller mindre ligatiteln för tredje säsongen i rad när Sevilla bortabesegrades med 3-2. Endast en seger på hemmaplan mot nästjumbon Valladolid krävs för att kan krönas som mästare.

Men man ska inte något för givet. Det vet Barças guldtränare om, som inte riktigt har tagit ut ligavinsten i förskott.

- Vi har bara vunnit en viktig match. Inget mer, sade han enligt Marca efter trepoängaren mot andalusierna.

"Har allt i våra egna händer"

Samtidigt som Barcelona slog Sevilla vann även Real Madrid mot Athletic Bilbao med hela 5-1 i huvudstaden. Real har därför fortfarande chansen att snuva katalanerna på ligatiteln. Men det är utan tvekan fördel Barcelona.

- Det är tur att vi har allt i våra egna händer. Men vi måste fortfarande vinna den kommande veckans match. Valladolid spelar för sin överlevnad och om jag känner tränaren Javi Clemente väl, vilket jag även gör, så kommer det förmodligen att bli en tuff match.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

1 timme sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.

Trio diskas efter skandalen – lät kines vinna

1 timme sedan
Topptrion i Pekings halvmaraton diskas och fråntas sina medaljer, meddelar arrangören. Hemmalöparen He Jien vann – efter att ha vinkats fram av en trio konkurrenter på upploppet.

Tragedin i Riyad – succéhästen dog i stallet

3 timmar sedan
Amerikanskan Jill Humphrey, 42, firade en av sina största framgångar. Hon hyllade sin häst efter tredjeplatsen i världscupfinalens andra omgång i går kväll. Han gjorde allt för mig. Kort senare kollapsade Chromatic och dog.