I dag avgörs kampen mellan Manchester United och Chelsea.
1 av 4
I dag avgörs kampen mellan Manchester United och Chelsea. - Foto: SCANPIX/AP
Roberto Martinaz Wigan kan avgöra ligan.
2 av 4
Roberto Martinaz Wigan kan avgöra ligan. - Foto: SCANPIX/AP
Carlo Ancelotti kan bli historisk.
3 av 4
Carlo Ancelotti kan bli historisk. - Foto: SCANPIX/AP
Sir Alex Ferguson hoppas på Wigan.
4 av 4
Sir Alex Ferguson hoppas på Wigan. - Foto: SCANPIX/AP

I dag avgörs Premier Leauge

90 minuter. Så mycket återstår det av säsongens Premier League och fortfarande lever guldstriden i allra högsta grad. Men i dag, klockan 17:00, avgörs en av världens största ligor.


ENGLAND. Premier League lever ända in i slutet och det är i den absolut sista matchen som ligan kommer att avgöras. Det står mellan två lag, Chelsea och Manchester United, som stångar med varandra om guldet.

För Uniteds del är det inte bara vilken ligatitel som helst. Vinner de tar de sin nittonde ligavinst någonsin och går därmed om Liverpool i antal vunna guld och blir på så vis de mesta mästarna - en merit som de säkerligen mer än gärna vill ha.

"Vi hoppas på Wigan"

Men för att klara av det måste de hemmaslå Stoke City samtidigt som Chelsea tappar poäng på Stanford Bridge mot Wigan Athletic. Det enda de kan hoppas på är ett mirakel i London men det ser onekligen mörkt ut för United, som var serieledare ända fram till den 33 omgången, då de föll på hemmaplan mot just Chelsea.

Chelseas motståndare Wigan, som redan har säkrat nytt kontrakt, har egentligen ingenting att spela för. Trots det tror och hoppas Uniteds tränare, Sir Alex Ferguson, ändå på dem.

- Vi är säkra på att de kommer sitt bästa mot Chelsea, säger han.

Wigan har redan slagit Chelsea

Samtidigt lovar även Wigans tränare Roberto Martinez att de inte kommer att lägga sig och att de tänker kämpa in i det sista.

- När jag hör folk säga att vi inte har någonting att spela för, då är det uppenbart att de inte kan någonting om fotboll. Det här är bland det största vi kommer att vara med om. Det finns ingenting större än att kunna avgöra vem som vinner en av världens största titlar, säger Martínez till Daily Mail.

Wigan har faktiskt slagit Chelsea en gång den här säsongen. Då vann bottenlaget med 3-1 på DW Stadium.

- Wigan är ett bra lag med offensiva kvaliteter. De är snabba och gav oss många svårigheter förra gången, säger Chelseas italienske tränare Carlo Ancelotti, som understryker att allt annat än en vinst är ett fiasko.

- Det vore en katastrof om vi inte lyckas. Vi har inte fallit igenom och har besegrat de andra lagen i "Big Four" (United, Liverpool och Arsenal) sex gånger, säger han.

Ancelotti kan bli historisk

Carlo Ancelotti kan dessutom bli historsk i Chelsea. Vinner han ligan är han den förste som gör det sedan José Mourinho glansdagar i Chelsea. Men då har han även chansen att bli den förste som leder klubben till dubbeln.

Redan nästa helg ställs det blåa laget mot Portsmouth i FA-cupfinalen - en match som Ancelotti tänker på redan nu.

- För mig är det väldigt viktigt. Om jag lyckas så kommer jag att bli väldigt lycklig. Att bli en del av en klubbs historia är väldigt bra för en tränare. Framför allt för mig, då det är min första säsong här, säger italienaren enligt Daily Mail.

Klockan 17:00 är det avspark på Old Trafford och Stanford Bridge. Drygt två timmar senare är ligan avgjort men tills dess är det fortfarande 90 minuter av kamp som återstår.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark och Nordqvist skuggar täten i majorn

NHL: Arizona flyttar till Utah

2 timmar sedan
NHL-laget Arizona flyttar till Utah efter en storaffär som nu har godkänts av ligan. Vad det nya namnet blir är inte klart.

Orken tog slut: "Bittert så klart"

igår 23:20
Sju matcher i kvartsfinalen och lika många i semifinalen. 14 matcher på mindre än en månad blev ett alltför tufft program för Frölunda. Nu väntar semester. Bittert så klart. Vi hade bättre förhoppningar än så men kommer helt enkelt inte upp i nivå i dag, säger backresen Henrik Tömmernes strax efter slutsignalen.

Åberg flyger vidare – bjöd på en eagle

igår 23:06
Ludvig Åbergs stora genombrott kom redan i Ryder Cup i höstas. Steget till världskändis tog han i Augusta. Tvåan i Masters förra helgen kan vara på väg mot något fint och framgångsrikt även på Hilton Head Island, där han ligger delad fyra efter första rundan.

Skellefteå i final: "Dags att de får torsk"

igår 21:50
Det blir Skellefteå som möter Rögle SM-final. Västerbottningarna pallade för trycket och vann den sjunde och avgörande matchen mot Frölunda med 4-1. Det är dags att de får torsk nu, säger Oscar Lindberg om finalduellen mot Rögle.

Jagr, 52, historisk och målskytt

igår 21:04
Den tjeckiske legendaren Jaromir Jagr har hunnit fylla 52 år – men är inte klar med hockeykarriären.