Fredag 14 Maj
Stockholm

Cruyff försvarar Zlatan: "Varit väldigt bidragande"

Zlatan Ibrahimovic har fått motta massvis med kritik senaste tiden, men nu kommer Barcelonas hedersordförande till undsättning.- Han har varit väldigt bidragande för många segrar, försvarar Johann Cruyff.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Efter en minst sagt katastrofal vår har Zlatan Ibrahimovic förpassats till bänken av Pep Guardiola. I svenskens frånvaro har anfallstrion Leo Messi, Bojan Krkic och Pedro briljerat och fört Barcelona mot ligatiteln.

Kritiken mot Zlatan har inte låtit vänta på sig och han ryktas nu vara på väg bort, bland annat till Juventus, Chelsea och Manchester City. Men ska man tro förre Barcelona-tränaren, och numera hedersordförande inom klubben, Johann Cruyff förtjänar Zlatan att få stanna.

- Att så enkelt säga att han inte fungerar i laget och att han inte är värd att behålla är att ha väldigt kort minne, skriver Cruyff i sin kolumn på El Periodico.

"Zlatans mål kan innebära ligatiteln"

Den legendariske holländaren menar vidare att flertalet av Zlatans prestationer under säsongen mycket väl kan bli avgörande för var ligatiteln hamnar. Framför allt syftar Cruyff på det avgörande målet mot ärkerivalen Real Madrid i november förra året.

- Han har varit väldigt bidragande för många segrar, även i de senaste matcherna, förklarar Cruyff och fortsätter:

- Dels prestationen mot Madrid, dels många tidigare ageranden som nu är utsuddade av den eller den matchen. Jag nämner honom för att han är en hackkyckling för många. Samma personer hyllade honom efter 1-0-målet mot Madrid – ett mål som mer än halva ligan senare kan innebära ligatiteln.

Kommentera
Kopiera länk
Dela