Forlán frälste Atlético med två mål.
Forlán frälste Atlético med två mål. - Foto: SCANPIX/AP

Forlán stor hjälte i finalen

Atlético Madrid besegrade Fulham i Europa League-finalen. Stor matchhjälte blev Diego Forlán som sänkte engelsmännen med sina två mål.

HAMBURG. Atlético Madrid satte full fart från början och var nära att ta ledningen tidigt – men stolpen stod i vägen. I matchminut 32 hittade Diego Forlán rätt. Sergio Agüero sköt ett skott som anfallaren styrde in bakom en chanslös Mark Schwarzer. Atléticos glädje blev dock kortvarig.

Fulham kvitterade bara fem minuter senare. Efter att Bobby Zamora vänt bort Atlético-försvararna men fått bollen för långt ifrån sig hamnade bollen hos Zoltan Géra. Ungraren chippade bollen till bortre delen av straffområdet, där Simon Davies elegant sköt 1-1 på volley.

I andra halvlek tog Fulham över mer och mer och Davies testade Atléticos jättetalang De Gea i målet. Men det blev inte något mer mål under ordinarie tid och matchen gick till förlängning. I den 116:e minuten frälste Forlán sitt Atlético. Sergio Agüero, vid vänsterkanten, hittade in med en boll i straffområdet till 30-åring som skarvade in bollen via Brede Hangelands ben.

Atlético vann sin senaste titel i Europa 1962. Spanjorerna plockar därmed sin första titel på 38 år.