Måndag 19 Apr
Stockholm

Cardiff kan nå Premier League

1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Cardiff är i kvalfinal mot Blackpool efter ett straffdrama mot Leicester. I potten finns en plats i Premier League. - Nu ska vi göra oss redo för ännu en stor match, säger tränaren David Jones.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

CARDIFF. Leicester lyckades bortabesegra Cardiff med 3-2 i kvalspelet till Premier League, men eftersom bortamålsregeln inte gäller stod det totalt 3-3 efter två matcher. Förlängningen blev mållös och mötet fick avgöras på straffar där Cardiff drog det längsta strået. Man vann straffläggningen med 4-3.

Stämningen bland de 26 033 åskådarna på Cardiff City Stadium var elektrisk under semifinalen. Nu kan walesiska Cardiff nå Premier League, i kvalfinalen ställs man mot Blackpool. De besegrade i sin tur klassiska Nottingham Forest dagen innan.

- Det är en stor bedrift av den här klubben. Man ser alla fans och man hör dem. Klubben har haft problem men i dag gjorde vi det här tillsammans. Nu ska vi göra oss redo för ännu en stor match, sade tränaren David Jones, 53, enligt nyhetsbyrån AFP.

Finalen spelas på Wembley den 22 maj. Segraren i finalen blir den 44:e klubben att spela i Premier League sedan ligan bildades 1992.

Läs mer: Cardiff City och Blackpool FC.

Kommentera
Kopiera länk
Dela