Puyol: "Barça är väldigt nöjda med Zlatan"

- 13/05/2010, 12:36 -

Bildbyrån

Trots tuff kritik från fansen och spansk media menar Carlés Puyol att hela Barcelona är nöjda med vad Zlatan Ibrahimovic presterat under sin debutsäsong i La Liga.- Jag kan säga att laget, alla spelare i Barça, är väldigt nöjda med Zlatan, säger Barças lagkapten.

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic gjorde stor succé i höstas då han gjorde mål på löpande band och samarbetet med världens bästa spelare, Leo Messi, tycktes bli allt bättre.

Men plötsligt, i en januarimatch mot Villarreal, vände allt för en frustrerad Zlatan som både sparkade på reklamskyltar och stämplade motståndare. Det var början på en tung vår som skulle komma att bli den värsta hittills i karriären.

När en omgång nu återstår av La Liga återfinns den 28-årige svensken på bänken, petad av 19-årige Bojan Krkic, som levererat och fått ökat förtroende från Pep Guardiola.

Puyol försvarar Zlatan

Inte helt oväntat började rykten ta fart om en eventuell flytt. Juventus, Chelsea och Manchester City sägs finnas på tapeten för Zlatan Ibrahimovic, men ska man tro Barcelonas lagkapten Carlés Puyol kommer Zlatan att stanna i klubben.

- Han har de två viktigaste egenskaperna för att bli bättre om han stannar med oss: Kvalitet och attityd. Alla spelare behöver tid att anpassa sig, det är normalt, säger Puyol till Expressen och fortsätter:

- Det kommer att gå rykten nu, det är alltid så i fotbollen. Vad jag kan säga är att laget, alla spelare i Barça, är väldigt nöjda med Zlatan.

Även om Zlatan kritiserats hårt i slutskedet av säsongen går det inte att bortse från hans fina statistik. Barçastjärnan har svarat för 21 mål och tio målgivande framspelningar under sin första säsong - ett resultat som få andra nyförvärv mäktat med tidigare.

- Han är väldigt viktig för oss och det är aldrig lätt för någon den första säsongen, förklarar Puyol.

"Behöver inte säga något om Villa"

Säsongen går mot sitt slut och Silly Season-ryktena har sedan länge diskuterats flitigt. Ett av ryktena gäller David Villa, som enligt spansk media är väldigt nära en övergång till Zlatan Ibrahimovics Barcelona.

Carlés Puyol, som är landslagskamrat med Villa, är fåordig och har ingen lust att kommentera det stekheta ryktet.

- Jag tror inte jag behöver säga något om Villa. Om jag skulle behöva prata om alla spelare som dyker upp i medierna och sägs vara på väg till Barça skulle jag aldrig bli klar, säger Puyol, som i stället vill fokusera på den avgörande ligamatchen mot Valladolid på söndag:

- Jag vet inte om han kommer hit. Mitt fokus är på nästa match mot Valladolid. Vinner vi den, vinner vi ligan.