Tisdag 20 Apr
Stockholm

Sparkad från West Ham - kan ta över Italien

Gianfranco Zola fick lämna jobbet som tränare för West Ham, men nu kan han enligt italiensk media bli nästa man att leda regerande världsmästarna Italien.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

ITALIEN. De senaste dagarna har utan tvekan varit blytunga för italienske tränaren Gianfranco Zola. Han sparkades omedelbart efter den usla Premier League-säsongen med West Ham som resulterade i en 17:e plats i tabellen.

Och när han nyligen försökte ta revansch genom att kräva kompensation i form av pengar då hans kontrakt sträckte sig över fyra säsonger, svarade Londonklubben med att man inte tänkte betala ett nickel eftersom de påstod att Zola begått kontraktsbrott.

Men kanske kan det nu vända för Zola, som tidigare var proffsspelare i klubbar som Parma och Chelsea. Enligt italienska Tuttosport ska Zola vara en av huvudkandidaterna till jobbet som förbundskapten för Italien.

Rutinerade Marcelo Lippi sägs vara på utgång och kan lämna tränarposten efter sommarens VM-slutspel i Sydafrika. Förutom Gianfranco Zola nämns även Fiorentinas tränare Cesare Prandelli och Sampdorias Gigi Del Neri som tänkbara ersättare.

Zola har ännu inte kommenterat ryktet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela