1 av 3
2 av 3
3 av 3
- Foto: Scanpix

Två år gammal straffmiss plågar Terry

John Terry hade via en straffspark chansen att avgöra Champions League-finalen för två år sedan, men halkade och träffade stolpen. Det är en miss som än i dag plågar honom.- Ingenting kommer någonsin att gottgöra för Moskva, säger Chelseakaptenen.


LONDON. Champions League-finalen mellan Chelsea och Manchester United i Moskva för två år sedan var väldigt jämn och efter en nervkittlande förlängning fick till slut straffsparkar avgöra.

När så tre straffar var lagda hade Chelsea chansen att avgöra och därmed få vinna sin första Champions League-titel någonsin. Upp stegade lagets kapten, John Terry, och med en sammanbiten blick rusade han fram mot bollen.

Men - precis innan han skulle avlossa skottet - halkade han till och bollen smekte utsidan av stolpen. Kort därefter hade United vänt på steken och lyft den åtråvärda bucklan.

En otröstlig Terry med tårar i ögonen fick se på när rivalen uppnådde hans drömmars mål. Nu, två år sedan, plågar straffmissen fortfarande honom och han erkänner att inget kommer gottgöra det, förutom att vinna Champions League.

- Ingenting kommer någonsin att gottgöra för Moskva, säger Terry enligt The Guardian.

- Förutom om vi går och vinner Champions League under min livstid - det är fakta.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Skellefteå klart för semifinal

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

3 timmar sedan
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.