Torsdag 15 Apr
Stockholm

Tjurig Drogba: "Jag är inte galen i mål"

Det var i söndags som Frank Lampard via straffspark sköt Chelsea mot ligaguldet. Spelarna och publiken jublade - alla utom Didier Drogba, som tjurade då han kunde blivit snuvad på titeln som skyttekung. Men nu förnekar ivorianen att han är besatt av mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Inför den sista ligaomgången i Premier League stod både Didier Drogba och Wayne Rooney på 26 gjorda mål. När så Chelsea tilldelades en straffspark hemma mot Wigan ville naturligtvis Drogba få chansen att ta hem skytteligatiteln.

Men i stället stegade Frank Lampard fram och sköt stabilt in 2-0-målet, som betydde att Chelsea i praktiken säkrade ligatiteln för första gången på tre år. Publiken jublade i extas samtidigt som hemmaspelarna med glädje kunde konstatera att man skulle bli Premier League-mästare.

Det fanns dock en person med Chelseasympatier som i stället valde att ilsket gestikulera mot Lampard. Inte helt oväntat handlar det om Drogba, som dock skulle komma att hamna i målprotokollet tre gånger om innan matchen var över.

Den 32-årige ivorianen vann således skytteligan på 29 mål, men nu menar han att han är långt ifrån besatt av att göra mål.

- Jag är inte galen i att göra mål, det är skillnaden mellan mig och andra anfallare, säger han till Chelseas officiella hemsida och fortsätter:

- Målen är inte det jag spelar för, det är att vinna titlar med Chelsea.

Kommentera
Kopiera länk
Dela