- Foto: Scanpix

Tjurig Drogba: "Jag är inte galen i mål"

Det var i söndags som Frank Lampard via straffspark sköt Chelsea mot ligaguldet. Spelarna och publiken jublade - alla utom Didier Drogba, som tjurade då han kunde blivit snuvad på titeln som skyttekung. Men nu förnekar ivorianen att han är besatt av mål.


LONDON. Inför den sista ligaomgången i Premier League stod både Didier Drogba och Wayne Rooney på 26 gjorda mål. När så Chelsea tilldelades en straffspark hemma mot Wigan ville naturligtvis Drogba få chansen att ta hem skytteligatiteln.

Men i stället stegade Frank Lampard fram och sköt stabilt in 2-0-målet, som betydde att Chelsea i praktiken säkrade ligatiteln för första gången på tre år. Publiken jublade i extas samtidigt som hemmaspelarna med glädje kunde konstatera att man skulle bli Premier League-mästare.

Det fanns dock en person med Chelseasympatier som i stället valde att ilsket gestikulera mot Lampard. Inte helt oväntat handlar det om Drogba, som dock skulle komma att hamna i målprotokollet tre gånger om innan matchen var över.

Den 32-årige ivorianen vann således skytteligan på 29 mål, men nu menar han att han är långt ifrån besatt av att göra mål.

- Jag är inte galen i att göra mål, det är skillnaden mellan mig och andra anfallare, säger han till Chelseas officiella hemsida och fortsätter:

- Målen är inte det jag spelar för, det är att vinna titlar med Chelsea.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tung svensk förlust – men OS-hoppet lever

Stjärnas skademardröm – missar OS

1 timme sedan
I Tokyo 2021 tog hon OS-guld och satte världsrekord i tresteg – nu missar Yulimar Rojas sommarens OS i Paris. Venezuelanskan har skadat hälsenan.

Talangens märkliga skada: "Fötterna domnar bort"

2 timmar sedan
Anna Sandbergs kometkarriär började plötsligt hacka i fjol. En märklig skada i båda benen blev till slut ohållbar för Häckenbacken. Det har gått så långt att mina fötter domnar bort under matcher, säger 20-åringen, som efter operation nu är redo för helgens damallsvenska premiär.

Mardrömsmorgon och vattenbesök för Åberg

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fick en mardrömsstart på andra dagen i US Masters. Ett besök i vattnet på 15:e hålet bidrog till att svensken slutade första rundan på 73 slag, ett över par.

Leksand tappar trio – talangen lämnar

idag 15:52
Leksand fortsätter att tappa spelare efter kvartsfinaluttåget mot Frölunda i SM-slutspelet.

Därför flyttar inte Patrick Ekwall och flickvännen Camilla ihop

idag 14:56
Patrick Ekwall är en av Sveriges allra kändaste sportjournalister. Men hur bra koll har du på hans liv i övrigt? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Ekwall.