- Foto: SCANPIX/AP

Rijkaard tar över Milan

40-årige Leonardo tog, tillsammans med klubben, beslutet om att gå skilda vägar och Milan blev utan en tränare trots avancemang till Champions League. Nu är det klart att förre Milan-spelaren, holländaren, Frank Rijkaard tar över den italienska storklubben.


MILANO. I ett pressmeddelande säger AC Milans vice president Adriano Galliani såhär:
– Vår nya tränare kommer att vara en av våra före detta spelare.

Budet accepterades direkt

Sejouren i Turkiet blev kort för Frank Rijkaard efter att han totalt misslyckats med storklubben Galatasaray och fått dåliga resultat i både ligan och i cupspelet.

När han sedan hade olika uppfattningar i skillnad från klubbledningen, kom budet från AC Milan som en hjälpande hand. Holländaren tvekade inte och har nu tackat ja till tränarposten i en av hans gamla klubbar.

Två av tre kandidater blev inaktuella

Förutom Frank Rijkaard så var även en annan legend Marco van Basten ett hett alternativ för Milan, men holländaren tackade vänligt nej till detta bud. Det tredje alternativet var Massimiliano Allegri som nyligen avgått från sin tränarpost i Cagliari.


Enligt Fotbollsveriges källor har AC Milan övervägt att anlita Frank Rijkaard med tanke på hans erfarenheter från spanska storklubben Barcelona och lagt ner arbetet helt med Massimiliano Allegri. Orsak till detta är att Leonardo inte lyckats överträffa förväntningarna och därför ville inte klubben chansa med, Massimiliano Allegri, ännu en oerfaren tränare.

Femte tränarjobbet för Rijkaard

Frank Riijkard har tränat klubbar som Sparta Rotterdam (Holland), Barcelona (Spanien) och Galatasaray (Turkiet) samt det holländska landslaget. Han representerade AC Milan som spelare under 1988-1993 då han gjorde totalt 142 matcher och 16 mål för klubben.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!