Måndag 19 Apr
Stockholm

Milito sköt Inter till guldet

Miltios mål i den andra halvleken gav Inter sitt femte raka ligaguld.
1 av 2
Miltios mål i den andra halvleken gav Inter sitt femte raka ligaguld. Foto: SCANPIX/AP
2 av 2

Inter behövde vinna mot nedflyttningsklara Siena för att säkra Scudetton. José Mourinhos mannar radade upp chanser i första halvlek – innan Diego Milito gjorde 1-0 och säkrade Inters femte ligatitel i rad.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

SIENA. Under stora delar av säsongen har Inter haft ett järngrepp på serie A-titeln. Inter ledde ligan inför dagens match med två poäng behövde en vinst för att säkra titeln för femte året i rad.

I den första halvleken radade Inter upp målchanser. Mario Balotelli hade ett jätteläge men ribban var i vägen. Inters skyttekung Diego Milito hade också ett jätteläge, men Inter lyckades inte få hål på Siena. Nedflyttningsklara Sienas hade ett riktig bra läge att ta ledningen. På ett instick till Albin Ekdal, som vände bort en Interförsvarare, avslutade svensken utanför.

I andra halvlek lyckades dock ”Nerazzuri” få hål på Siena. Lagkaptenen Javier Zanetti avancerade framåt och hittade in med ett instick till Diego Miltio som avslutade kyligt vid Gianluca Curci högra stolpe.

Ledningen stod sig matchen ut och Siena lyckades inte skapa något mer farligt läge i matchen. Det hjälte inte att Roma vann sin match mot Chievo med 2-0 efter mål av Mirko Vucicnic och Daniele De Rossi.

Inter firar därmed sin femte raka ligatitel och sin 18:e totalt. Sedan tidigare har Inter vunnit Coppa Italia. Och har nu säkrat dubbeln – men har också chansen att vinna trippeln efter att man möter Bayern München i Champions League-finalen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela