Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

City vill locka Kaka med Ancelotti

Sport | 15/01/2009 11:30

I jakten på Kaka satsar City på att knyta hans tränare till sig.

Manchester City gör allt de kan för att få guldbollenvinnaren Kaka från AC Milan.

Enligt Daily Star vill de arabiska ägarna i Abu Dhabi United Group ge hela 924 miljoner kronor för Kaka. Men Berlusconi vägrar. Han kan inte ge upp en av de få ynglingar klubben har.

Nu försöker därför City värva hans tränare Carlo Ancelotti och därigenom övertala den släpande anfallaren.

Skulle Milan sälja får de en enorm summa för sin guldklimp. Men de skulle även spara 172 miljoner om året i Kakas lön. Pengar de kan lägga på att övertyga Beckham att stanna eller värva en pålitlig tillökning i försvaret.

Kaka som är en väldigt moralisk katolik känner stor tacksamhet och lojalitet till Milan som tog honom till Europa. Men framför allt är det hans fadersfigur Ancelotti som han ser upp till.

Kakas agent Diogo Kotscho säger till Daily Star att det kan bli klar inom en månad:

– Han måste vara i en världsklubb. Det handlar inte bara om pengar.

Chelsea försökte med samma strategi tidigare men Ambramovichs pengar lockade inte då. Även om gulfaraberna har ofantligt mycket mer tillgångar är det inte säkert att en affär går igenom.

Om ännu en brasse skulle lyfta City är frågan. Det går inget vidare för det engelska bottenlaget som värvade Robinho och Jo inför denna säsong.

Skrivet av: