Tisdag 20 Apr
Stockholm

Zlatan stannar – tror lagkamraterna

1 av 14
2 av 14
3 av 14
4 av 14
5 av 14
6 av 14
7 av 14
8 av 14
9 av 14
10 av 14
11 av 14
12 av 14
13 av 14
14 av 14

Ska Barcelona göra sig av med den på sistone bänkade Zlatan Ibrahimovic? Inte en chans, inte om man får tro hans guldfirande lagkamrater. - Nästa år kommer han att vara kvar här för att hjälpa laget till ännu fler titlar, säger målvakten Víctor Valdés.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Det har spekulerats en del kring Zlatan Ibrahimovics framtid i Barcelona. Senast i går, då den katalanska klubben tog hem ligan efter 4-0 mot Valladolid, fick svensken starta på bänken. Istället satsade Josep Guardiola på anfallstrion Bojan, Pedro och givne Leo Messi.

Zlatans agent Mino Raiola har sagt att hans adept själv bestämmer om han vill lämna klubben eller inte. Men en som tror att den store anfallaren blir kvar är målvakten Víctor Valdés.

– Jag tror att han har sina tankar här i Barcelona. Det är med mycket stolthet som man är en del av det här laget och han delar den känslan. Nästa år kommer han att vara kvar här för att hjälpa laget till ännu fler titlar, säger Valdés till Sportbladet och fortsätter:

– Han har haft en mycket bra säsong. Det var inte lätt för honom från början, han kom till ett nytt och annorlunda spelsystem och var van vid den italienska fotbollen. Han anpassade sig jättesnabbt både till laget och sättet att spela.

Har petats på sistone

Svensken har varit petad på senare tid, men lagkamraten Dani Alves tycker inte att det har påverkat anfallsstjärnans humör.

– Han är alltid nöjd och när han inte får spela så tränar han ännu mer. När han väl spelar ger han allt, säger försvararen till tidningen.

– För en spelare med hans nivå och kvalitéer är det normalt att bli arg när man inte spelar. Men han måste acceptera tränarens beslut. Nu har vi precis vunnit ligan och det är klart att Zlatan är glad då, fyller Valdés i.

Målvakten poängterar att Zlatan är en stark personlighet med en speciell humor, som gillar att skämta och som kommit bra in i laget.

– Jag vill tacka mina medspelare, tränaren, ledningen och alla supportrar. Jag är mycket lycklig, sa Zlatan själv i segertalet följt av sitt  lite speciella leende.

Kommentera
Kopiera länk
Dela