- Foto: Scanpix

Pellegrini efter fiaskot: "Vi gjorde en suverän säsong"

Real Madrid värvade för tre miljarder men gick tomhämta från Champions League, ligan och spanska cupen. Trots det menar Manuel Pellegrini att man stod för en utmärkt insats. "Jag tycker att vi gjorde en suverän säsong", säger chilenaren.


MADRID. Förra sommaren köpte Real Madrid in superstjärnorna Cristiano Ronaldo och Kaká, och dessutom den lovande anfallaren Karim Benzema för totalt tre miljarder kronor. Men huvudstadslaget åkte ut ur både Champions League och spanska cupen, och kvar återstod endast ligan.

Men på söndagen lyckades man bara spela oavgjort mot bottengänget Málaga samtidigt som Barcelona körde över Real Valladolid. Det innebar att ligatiteln hamnade i Kataloniens huvudstad för andra året i följd, men trots att Real inte tog en enda titel menar tränaren Manuel Pellegrini att man långt ifrån gjort en dålig säsong.

- Vi visste att det skulle bli svårt att vinna ligan men jag tycker att vi gjorde en suverän säsong, säger han enligt Goal.

- Det bevisades att det inte är lätt att gå om Barcelona. De är ett väldigt bra lag och de spelar väldigt bra fotboll. De bygger vidare på en grund som lades för flera år sedan.

Inte helt oväntat ryktas Pellegrini nu vara på väg bort. Real Madrids ledning är känd för att ha kort stubin vad gäller tränare och näste man att leda laget från Santiago Bernabeus sidlinje väntas bli Inters succétränare José Mourinho. Pellegrini vill dock stanna kvar i den anrika klubben.

- Det är logiskt att klubben kommer att överväga alla olika möjligheter efter säsongen, men jag kommer inte prata om mitt jobb. Jag tycker att vi har grunden för att bra projekt här och jag vill vara inblandad i det.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Seger för Norrköping som förlänger vinstsviten

Världstvåans sorg – pojkvännen död

Belarusisk ishockey har sorg.

Vinicius Junior utsatt för mer rasism

1 timme sedan
Real Madrid har anmält nya rasistiska påhopp på den brasilianske anfallsstjärnan Vinicius Junior.

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

2 timmar sedan
Kristoffer Olssons svåra sjukdom och allvarliga tillstånd berör landslagskompisarna starkt. Spelarna planerar att visa sitt stöd och sin omtanke. Vi ska snacka ihop oss och så får vi se exakt vad vi gör och när vi gör det. Men det är klart att vi ska stötta honom, säger Ludwig Augustinsson.

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.