Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fansens planer på bojkott skakar Liverpool

- 17/05/2010, 15:53 -

Scanpix

Liverpoolfansen är rejält missnöjda med de amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillet och nu planerar man att bojkotta försäljningen av säsongskort för att få bort ägarna från klubben.

LIVERPOOL. Det är kris i Liverpool. Även om Liverpools sjundeplats i Premier League är under all kritik är det på det ekonomiska planet det ser riktigt illa ut. Klubben, som har 19 ligatitlar, sägs ha skulder på uppemot 2,8 miljarder kronor.

Det har fått supportrarna att rasa och krävt att de amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillet lämnar Liverpool omedelbart. Men hittills har ägarna ignorerat fansens vädjan, vilket nu kan leda till en bojkott.

Fansen planerar nämligen att bojkotta försäljningen av säsongskort om Hicks och Gillet inte lämnar i sommar.

- Fansen överväger att inte köpa säsongskort till hösten ifall Hicks och Gillett fortfarande är kvar, säger James McKenna, talesman för supporterklubben Spirit of Shankly till goal.com.

Däremot ska Liverpoolanhängarna inte vara oroliga över klubbens framtid då de har flertalet stjärnor att sälja om det så behövs.

- De är inte oroliga att klubbens framtid är hotad eftersom vi har många bra spelare som kan säljas. Men vi är medvetna om att vi kan tvingas ner likt Leeds United om inte skulderna betalas. När du går minus så kan du inte förbättra verksamheten. Fansen vill att ägarna löser de här problemen, förklarar McKenna.