Onsdag 21 Apr
Stockholm

Villa kan bli klar för Barca redan på fredag

David Villa kommer lira med Leo Messi i Barcelonas anfall nästa säsong.
1 av 2
David Villa kommer lira med Leo Messi i Barcelonas anfall nästa säsong. Foto:
Vad kommer att hända med Zlatan?
2 av 2
Vad kommer att hända med Zlatan?. Foto:

Vad händer med Zlatan Ibrahimovic?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

28-årige David Villa kan bli klar för Barcelona redan den här veckan. Detta om Barcelonas klubbpresident Joan Laporta får som han vill.

Samtidigt vill han behålla sin prestigevärvning Zlatan Ibrahimovic, 28, men om det är ett spel för gallerian återstår att se.

- Han har kontrakt med oss och vi är nöjda med honom, säger Laporta till klubbens hemsida.

"Vi har inlett samtal"

Under tisdagen meddelade Laporta att Barcelona  förhandlar med Valencia om målkungen David Villa som nyligen avslutade sin femte säsong i Valencia. 

- Vi har inlett samtal med Valencia och allting går bra. Jag hoppas att vi kan nå en överenskommelse så snart som möjligt. Inget datum är satt, men vi kommer att värva honom när det passar klubben bäst, säger Laporta.

Detaljer kvar

Laporta menar att de båda klubbarna kommit överens om det stora, att Villa spela i Barcelonas tröja nästa säsong. Nu återstår detaljer, hur mycket kalaset kommer att kosta de regerande mästarna.

- Vi har det grundläggande klart redan, nu försöker vi hitta den sista lösningen. Vi hoppas kunna vara klara med övergången före VM, säger Laporta.

Presenteras på torsdag

Redan i dag kan allting bli klart. Enligt katalanska El Mundo Deportivo kommer Valenciastjärnan att skriva på under onsdagen. Priset väntas ligga på 402 miljoner kronor och Villa kommer få en årslön på 67 miljoner kronor.

Den 28-årige anfallaren ses av många supportrar som den perfekte ersättaren för Zlatan, som i nuläget är klubbens näst bäst betalde spelare med runt 100 miljoner om året. Villa kommer enligt tidningen att presenteras på Camp Nou under morgondagen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela