- Foto: Scanpix

Mourinhos känga till Zlatan: "Han måste jobba mer"

Trots ligaguld med Barcelona går Zlatan Ibrahimovic igenom sin tuffaste period i karriären hittills. Nu får han även kritik av gamle tränaren José Mourinho.- Zlatan måste jobba mer, säger portugisen.


BARCELONA. I dag blev det klart att David Villa spelar i Barcelona nästa säsong och konkurrensen ökar därmed för Zlatan Ibrahimovic, som blivit bänkad av Pep Guardiola under slutspurten av La Liga.

Att Zlatan haft det tungt i Barcelona, framförallt under våren kan inte ha undgått någon och svenskens gamle tränare José Mourinho tror sig veta varför.

- Han är inte en spelare gjord för Barcelonakulturen, säger Mourinho till Marca och fortsätter med att jämföra Zlatans roll i Barcelona med den han hade i Inter.

- Ibra var extraordinär i Inter. Han vann ligan med oss, med Juve och med Barcelona och jag tycker inte han har gjort dåligt ifrån sig i Barça. Men han är inte en spelare gjord för barcelonakulturen. Han måste jobba mer och nästa år kommer vara bättre än det här, förklarar portugisen.

Det var under förra sommaren som Zlatan valde att gå till Barcelona för att uppnå sina drömmars mål. Mourinho menar dock att allt blivit långt ifrån som hans förre adept tänkt sig.

- Ibra sa till mig att han ville till Barça för att vinna guldbollen och bli bättre. Men att bli bättre i ett lag med Messi, Xavi och Iniesta är inte lätt. Det har inte blivit som han väntade sig, säger succétränaren.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!