Blackpool spelar i Premier League nästa säsong.
Blackpool spelar i Premier League nästa säsong. - Foto: SCANPIX/AP

Blackpool klart för Premier League

Blackpool Football Club spelar i Premier League till hösten. Det står klart efter att den inför säsongen bottentippade Championship-klubben besegrat walesiska Cardiff i Playoff-finalen på Wembley med 3-2.


LONDON. Det låg förväntningar i luften då Wembley intogs av Blackpool -och Cardiff-supportrar. Cardiff var förhandsfavoriten och laget svarade upp till förväntningarna genom att ta ledningen redan i den 9:e minuten genom den f.d. Newcastle-spelaren Michael Chopra som avslutade distinkt i fritt läge.


Blackpool lät sig dock inte nedslås och när man fick en frispark drygt 25 meter från mål tre minuter efter 1-0 stegade lagkaptenen och fixstjärnan Charlie Adam fram och slog till med en riktig kanon som skruvade sig in i det första krysset.

Galen första halvlek

Trots att en Premier League-plats och omkring en miljard kronor stod på spel körde bägge lagen gasen i botten och försvarsspelet var stundtals under all kritik från bägge håll. Joe Ledley satte 2-1 för Cardiff i den 37:e minuten efter ett nytt fint anfall från walesarna. Blackpool svarade dock omgående ännu en gång då Gary Taylor-Fletcher nickade in kvitteringen från nära håll efter kalabalik i Cardiffs straffområde.

På stopptid i den första halvleken fullbordade sedan Brett Ormerod vändningen då han tryckte in 3-2 till Blackpool. Cardiff hade sedan ett mål avvinkat för offside innan Andre Marriner slutligen blåste i pipan för halvtidsvila.

Cardiff-tryck efter paus

I den andra halvleken tog Cardiff hand om spelet mer och mer i den andra halvleken och boll på boll pumpades in i Blackpools straffområde, men backlinjen med Ian Evatt i spetsen motade bort allt.

3-2 stod sig matchtiden ut vilket innebär att Blackpool blir det 44:e laget i Premier Leagues historia till hösten, medan Cardiff får göra ett nytt försök i the Championship.

– Jag sprudlar av stolthet. Det här är helt fantastiskt. Inte bara för laget utan för hela området vi kommer ifrån,säger Blackpool-tränaren Ian Holloway till Sky Sports News.

Fotbollsverige.se

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?