Carragher blev lockad av Fabio Capello.
Carragher blev lockad av Fabio Capello. - Foto: SCANPIX/AP

Capello lockade Carragher tillbaka

Liverpools försvarshärförare Jamie Carragher säger att chansen att få spela för Englands förbundskapten Fabio Capello var en starkt bidragande orsak till han återvände till landslaget.


LIVERPOOL. Det har gått tre år sedan han slutade men nu är den 32 år gamla försvararen från Liverpool tillbaka och han tränar i Österrike för att komma med i Englands VM-trupp. Jamie Carragher har sagt att Capello är en av världens bästa managers och att han vid flera tillfällen frågat Steven Gerrard hur det var att ha honom som chef.

Bantar truppen 1 juni

England är i det första av två läger på hög höjd i Österrike där de tränar fram till den 1 juni då truppen kommer att trimmas till 23 spelare. Dagen efter detta reser de till sin bas i Rustenburg i Sydafrika.

Den italienske förbundskaptenen överraskade då han inkluderade Carragher i sin provisoriska trupp på 30 man. Det finns bara en annan erkänd högerback i uppsättningen och det är Liverpool-kamraten Glen Johnson. Han är favorit inom VM-bettingen att ingå i den slutgiltiga truppen på 23 man.

Assistenten frågade

Carragher blev ursprungligen tillfrågad av Capellos assistent Franco Baldini. Det här var för några månader sedan då det såg ut som Joleon Lescott (Manchester City) och Wes Brown (Manchester United) skulle utebli på grund av skada. Carragher har under den största delen av sin karriär spelat centerback men han har en förmåga att täcka i vilken backposition som helst. Det var det som gjorde att Capello föredrog honom framför Brown, Gary Neville och Lescott.

Carragher sade att han gick med på att komma hem till England igen så länge det inte betyder att han ersätter en spelare som verkligen varit med och hjälpt till med kvalificeringen. Han sade att han mycket väl förstår att ingen skulle gilla att jobba i truppen i två år för att sedan bli utbytt i sista minuten. Han har verkligen tänkt noga igenom hur de andra spelarna skulle uppleva det om han kom med i truppen.

Debuterade 1999

Carragher debuterade för England mot Ungern den 28 april 1999. Han har blivit uttagen 34 gånger. Hans sista internationella framträdande var den 1 juni 2007 då det blev lika, 1–1, mellan England och Brasilien på Wembley.

Fotbollsverige.se

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SHL-stjärna har fått hat och hot efter övergång

1 timme sedan

Klart: Han tar över som ny tränare i AIK

1 timme sedan
Markus Åkerblom blir ny huvudtränare för AIK i hockeyallsvenskan och har skrivit på ett kontrakt över två säsonger. Målet är att ta Solnalaget tillbaka till högstaligan SHL.

Hälsan stoppar Kinhult – missar majorn

2 timmar sedan
Frida Kinhult har visat fin form på sistone, men nu missar hon veckans majortävling i Texas.

Nadal dominant i comebacken: "Betyder mycket"

2 timmar sedan
Rafael Nadal vann övertygande i comebacken. Efter drygt tre månaders skadeuppehåll besegrade han italienaren Flavio Cobolli med 2–0 i set i första omgången av Barcelonas ATP-turnering. Att kunna vara med och tävla betyder mycket, säger han.

Stjärnans OS-plan – revansch i Paris

2 timmar sedan
Revansch. Det är vad Jim Gottfridsson tänker på när han pratar om OS i Paris – och handbollsstjärnan anser att känslan är en styrka. Det tror jag talar för oss, säger han.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

3 timmar sedan
Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.