Mourinho vinkar hej då till Inter-fansen.
1 av 2
Mourinho vinkar hej då till Inter-fansen. - Foto: SCANPIX/AP
Gårdagens Champions League-vinst blev den sista matchen med Inter.
2 av 2
Gårdagens Champions League-vinst blev den sista matchen med Inter. - Foto: SCANPIX/AP

Mourinho: ”Det här var min sista match i Inter”

José Mourinho förde Inter till sin första Champions League-titel på 45 år i går. Efter matchen bekräftade tränaren att han kommer att lämna klubben för flyttlasset går till Real Madrid.


MADRID. I går förde José Mourinho till Inters första Champions League-titel på 45 år. Portugisen är den tredje tränaren som har vunnit turneringen med två olika klubbar. De andra är Ernst Happel och Ottmar Hitzfeld.

Det har ryktas länge om att portugisen ska vara på väg bort från Inter för att ta över de spanska giganterna Real Madrid. Efter gårdagens final bekräftade Mourinho att han lämnar Inter.

Var det här din sista match för Inter?

– Ja, säger Mourinho till SAT1.

Går du till Real nu?

– Ja, säger han och fortsätter:

– Det är bara Real som uttryckt ett intresse för mig, men jag har inte talat med någon ännu och har inte skrivit på något. Jag lovade att jag skulle göra det efter finalen. Men jag stannar inte när jag vunnit allt och jag har vunnit allt här, säger han till Sky TV.

Den historiska tränaren är väldigt ledsen över att behöva lämna den italienska klubben.

– Det här gör mig väldigt ledsen. Jag har blivit en del av Inters historia och jag vill inte prata om annat. Om jag pratar om det kommer jag att gråta och jag vill inte göra det.

”The Special One” kommer inte att behöva lämna huvudstaden eftersom att finalen spelades på hans nya hemmaarena Santiago Bernabéu.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!