- Foto: Scanpix

Agenten: "Zlatan är perfekt för Barcelona"

Flertalet storklubbar ska ha försökt knyta till sig Zlatan Ibrahimovic, men nu dementerar agenten Mino Raiola alla rapporter och menar att svensken stannar i Barcelona. "Zlatan är Barcelonas perfekta nummer nio", säger Raiola.


BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic bänkades under slutspurten av La Liga och naturligtvis började det florera massvis med rykten om att han är på väg bort.

Bland annat har Manchester City, Manchester United, Chelsea, Juventus, Real Madrid och Milan påståtts vara intresserade av svensken. Men ska man tro Zlatans agent Mino Raiola blir det ingen flytt från den katalanska storklubben.

- Jag förstår inte vad det är med er journalister. Zlatan är i-n-t-e till salu. Jag har pratat med Laporta och med Begiristain och de säger samma sak, säger Raiola till Aftonbladet och fortsätter:

- Jag pratar med Real Madrid, Milan, Inter, Chelsea – flera gånger i veckan. Alla de klubbarna vill värva Zlatan om han vore till salu. Då står deras dörrar öppna.

- Klubbarna behöver inte ringa mig varje dag och fråga om det. Det vore som att ringa till Louvren och fråga om Mona Lisa är till salu. Ett museum som Louvren köper inte heller en unik tavla för 700 miljoner kronor för att sälja den för 800 miljoner kronor ett år senare, förklarar han.

"Ställ upp i landslaget, Zlatan"

Som bekant nobbar Zlatan Ibrahimovic landslaget för tillfället och det finns risk för att han inte ställer upp mer under karriären. Mino Raiola har dock försökt övertala sin klient ett par gånger.

- Jag hoppas att Zlatan återvänder till svenska landslaget. Frågar han efter min åsikt så säger jag: "Ja, åk dit.", säger Raiola.

- Jag vet att han bryr sig om det svenska landslaget. Han har alltid jobbat hårt för att göra sitt bästa för svenska landslaget. Han har aldrig talat illa om stunderna med landslaget. Det enda negativa han sagt är att han inte orkar resa fram och tillbaka för meningslösa vänskapsmatcher. Och då tror jag att han talar för 75 procent av världens toppspelare, som känner likadant.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!