Torsdag 30 Jun
Stockholm

Liverpool sparkar Rafa Benitez

Efter sex år i Liverpool får han lämna klubben. Får 34 miljoner kronor för besväret.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det blev ingen Premier Leaguetitel. Men 50-årige Rafa Benitez lyckades vinna Champions League en gång och gick ytterligare en gång till final under sina sex år som tränare för Liverpool.

Men nu har tiden hunnit ikapp spanjoren som under torsdagen fick sparken från Liverpool.

– Efter en säsong av besvikelse känner båda parter att en nystart vore bäst för alla inblandade, säger klubbens ordförande Martin Broughton.

Orsaken sägs vara den nyligen avslutade säsongen som inte är något annat än ett misslyckande. Liverpool slutade sjua i Premier League och missar därmed Champions League nästa säsong.

– Det känns väldigt tråkigt för mig att meddela att jag inte längre kommer träna Liverpool. Jag vill tacka alla spelare och de runt om klubben för deras insatser, säger Benitéz.

Benitez sägs få 34 miljoner för att bryta sitt kontrakt i förtid. Förra säsongen skrev han på ett femårskontrakt med klubben. Ett direkt dåligt beslut skulle det visa sig.

Nu letar klubben ny tränare. Och Benitez får leta ny klubb.

– Jag kommer alltid att ha kvar de goda stunderna i mitt hjärta. De lojala fansen som varit med i motgång, och kärleken från Liverpool. Jag kan inte tacka er nog för alla de här åren, säger Benitéz till klubbens hemsida.

– Tack så väldigt mycket och kom alltid ihåg: You'll never walk alone.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.