Fredag 1 Jul
Stockholm

Moratti: "Vi vill ha Benitez"

Massimo Moratti bekräftar att Inter vill ha den spanske tränaren.
1 av 2
Massimo Moratti bekräftar att Inter vill ha den spanske tränaren. Foto: SCANPIX/AP
Rafael benitez kan bli Inters nye tränare.
2 av 2
Rafael benitez kan bli Inters nye tränare. Foto: SCANPIX/AP

Rafael Benitez blev i dagarna av med jobbet i Liverpool. Men väldigt snart kan den spanske tränaren vara tillbaka i hetluften.- Det är sant, vi lutar åt Benitez, säger Inters president Massimo Moratti.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MILANO. Efter sex år vid rodret fick Rafael Benitez till slut lämna Liverpool. Nu kan den 58-årige tränaren vara på väg till Italien och Serie A.

Flera gånger har "Rafa" kopplats ihop med "den gamla damen" Juventus. Men nu ser det ut som att Inter kan bli spanjorens nya klubbadress. De nybliva cup-, liga och Champions League-mästarna bekräftar nämligen att de är ute efter att ersätta den avgående tränaren José Mourinho med just Benitez.

- Det är sant, vi lutar åt Benitez, och inom några dagar ska vi bestämma oss, säger president Massimo Moratti till Corriere dello Sport.

Moratti fortsätter genom att hylla den förre Valencia-tränaren till skyarna:

- Jag kan bara lovprisa Benitez för det rör sig om en mycket begåvad ledare. Han har ett starkt track record mot Mourinho och har slagit honom fem gånger, tror jag. Det visar att han gör research, jobbar hårt och framför allt lyckas i de stora macherna.

"Rafa" Inters tredjeval

Corriere dello Sport menar att Inter egentligen var ute efter italienaren Fabio Capello eller holländaren Guus Hiddink. Men då båda tränarna valde att fortsätta med sina respektive förbundskaptensuppdrag med England och Turkiet, föll valet på Rafael Benitez.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.