Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Torres sågar La Liga: "Premier League är bättre"

Scanpix

Sport | 07/06/2010 10:16

Liverpools stjärnanfallare Fernando Torres menar att Premier League är steget före La Liga i nästan samtliga delar.- Som tävling är Premier League bäst, säger spanjoren.

ENGLAND. Efter en skadedrabbad säsong är nu Fernando Torres tillbaka på allvar lagom till VM, som drar igång den här veckan. Inte helt oväntat omges han dessutom av en rad flyttrykten, bland annat till storklubben Barcelona.

Men om anfallaren får välja själv blir det Premier League framöver. Torres anser nämligen att den engelska högstaligan är klart överlägsen och är mer prestigefylld än La Liga.

- Jag har spelat i Spanien och kan ärligt talat säga att Premier League är mycket bättre, säger Torres till the Daily Mail.

- När du pratar om organisation, respekt och att ha fulla arenor varje helg, är det väldigt trevligt att se det.

Däremot menar Torres att La Liga kan stoltsera med några av de bästa spelarna i världen i form av bland andra Leo Messi och Cristiano Ronaldo, men att bredden i Premier League inte har någon motsvarighet.

- I Spanien har du några av de bästa spelarna, men som tävling är den inte lika stor som Premier League.