Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Barçalegendar sågar Zlatan: "Han är för långsam"

- 08/06/2010, 09:38 -
1 av 2

Scanpix

2 av 2

Scanpix

Barcelonalegendaren Hristo Stoitjkov anser att klubben begick ett stort misstag som köpte in Zlatan Ibrahimovic förra sommaren.- Ibra är för långsam, han stoppar upp spelet, säger bulgaren.

BARCELONA. Efter en tung vårsäsong blev Barcelonas dyraste nyförvärv genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic, placerad på avbytarbänken. Kritiken mot svensken lät inte vänta på sig, och inte ens nu, när säsong är över, tar sågningarna slut.

Senast i raden att kritisera Zlatan är den förre Barcelonaspelaren Hristo Stoitjkov, som tillbringade sju år i klubben och dessutom hann med att vinna den prestigefyllda guldbollen.

- Barcelona begick ett misstag när de köpte Ibra. Han är en bra spelare men han passar inte in i systemet. Klubben har endast en gång tidigare haft en central toppforward och det var Romario. Ibra är för långsam, han stoppar upp spelet, säger Stoitjkov till Svenska dagbladet.

Bulgaren spinner vidare på ämnet och tror att svensken lämnar Barça redan i sommar, trots att han har fyra år kvar på kontraktet.

- Barcelona borde sälja honom. Vart han bör gå? Jag tror att det blir Manchester City, förklarar Stoitjkov.