Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Arsenalback lämnar för lokalkonkurrenten

Scanpix

Sport | 08/06/2010 22:24

Arsenals mittback Philippe Senderos, som varit utlånad till Everton, har skrivit på ett treårskontrakt med lokalkonkurrenten Fulham.- Jag är lycklig över att komma till en klubb under dess mest framgångsrika period i historien, säger schweizaren.

LONDON. Schweiziske landslagsbacken Philippe Senderos, som har 39 landskamper på meritlistan, har tillhört Arsenal sedan 2003. Men efter att ha fått knappt med speltid lånades han ut till Everton under den gångna säsongen.

Det blir dock ingen comeback i Arsenal för Senderos. I stället väljer han att gå till Londonklubben, tillika lokalkonkurrenten, Fulham som så sent som i maj månad spelade Europa League-final.

Kontraktet sträcker sig över tre år och Senderos får därmed tampas om en startplats med Brede Handeland och Aaron Hughes.

- Jag är lycklig över att komma till en klubb under dess mest framgångsrika period i historien, säger Senderos till Fulhams officiella hemsida.