Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Agenten: "Ballack blev fullständigt överraskad"

Scanpix

Sport | 09/06/2010 21:02

Mittfältsstjärnan Michael Ballack sparkades på onsdagen och kan själv inte förstå varför. "Han blev fullständigt överraskad", säger agenten Michael Becker.

LONDON. Rutinerade Michael Ballack, 33, har det tungt för tillfället. Den tyske mittfältaren tvingades stå över VM på grund av fotledsskada som han ådrog sig i FA-cupfinalen mot Portsmouth i maj.

Men eländet stannade inte där. På tisdagen blev det också klart att Ballack sparkas av Chelsea och därmed står utan kontrakt. Det var ett besked som han enligt agenten Michael Becker minst sagt tog hårt.

- Han var fullständigt överraskad, säger Becker till den tyska tv-kanalen RTL.

Ballack spenderade fyra säsonger i Londonklubben och enligt Becker ska han ha varit beredd att gå ner i lön och signa kontrakt som bara sträcker sig över ett år. Men trots det blir det alltså nobben från Chelseas sida.

Fast kanske kan den landslagsmeritade mittfältaren hitta en ny klubb. Det tror åtminstone Tysklands förbundskapten Michael Löw.

- Jag är säker på att Ballack kommer att spela ytterligare två-tre år, så han tänker troligen inte på att avsluta sin karriär, säger Löw enligt Sky Sports och fortsätter:

- Han har flera möjligheter, vilket han berättade för mig på Sicilien. Han har till och med några konkreta erbjudanden från olika klubbar i olika ligor