Roy Hodgson tar över Liverpool.
1 av 3
Roy Hodgson tar över Liverpool. - Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
Nu kanske Liverpools fans får nya saker att hoppas på.
2 av 3
Nu kanske Liverpools fans får nya saker att hoppas på. - Foto: Bela Szandelszky/AP/SCANPIX
Hodgson ersätter spanjoren Rafael Benitez.
3 av 3
Hodgson ersätter spanjoren Rafael Benitez. - Foto: LEFTERIS PITARAKIS/AP/SCANPIX

Officiellt: Hodgson helt klar för Liverpool

Liverpool har gjort klart med Rafael Benitez. Efter en längre tids av spekulationer är det nu officiellt att svenskbekantingen Roy Hodgson tar över den krisdrabbade Premier League-klubben.- Det här är det största jobbet inom klubbfotbollen, säger den 62-årige tränaren.


MERSEYSIDE. Det har varit på gång ett bra tag. I dag blev det äntligen klart. Roy Hodgson tar över Liverpool och blir alltså den som ersätter spanjoren Rafael Benitez.

Svenskbekantingen kommer till en splittrad klubb där interna bråk i ledningen har härjat. En klubb där de sportsliga framgångar har uteblivit och där ekonomin är körd i botten. Den 62-årige tränaren har skrivit på ett treårskontrakt och får enligt brittisk press nästan 175 miljoner kronor i en sign-on-bonus.

- Det här är det största jobbet inom klubbfotbollen och jag är ärad att ta på mig rollen som manager för Storbritanniens mest framgångsrika klubb, säger han till Liverpools hemsida.   

Engelsmannen, som har tränat Halmstad BK , Örebro SK och Malmö FF i 70-, 80- och 90-talet, kommer att presenteras senare under dagen som klubbens 18:e tränare i historien.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!