- Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Gerrard hyllar Hodgson: "Väldigt rutinerad"

Liverpools lagkapten Steven Gerrard är väldigt nöjd med nye tränaren Roy Hodgson och menar att han har kvalitéerna som krävs för att lyfta upp Liverpool ur träsket. "Jag tror att han är rätt man för Liverpool", säger Gerrard.


LIVERPOOL. Året som gått har varit tufft för Steven Gerrard. Nyligen blev hans England förnedrat av Tyskland i VM och redan under våren gick det otroligt trögt för klubblaget Liverpool i Premier League.

Storklubben, med 18 ligatitlar på meritlistan, slutade på en blek sjundeplats och uppges dessutom ha enorma skulder, mycket på grund av de kraftigt kritiserade ägarna Tom Hicks och George Gillett.

"Hodgson är rätt man"
Men nu kan en vändning möjligtvis vara på väg. För ett par veckor sedan fick Rafael Benitez tacka för sig efter sju år i klubben och så sent som i dag blev det helt klart att rutinerade Roy Hodgson kommer sitta på tränarposten ett tag framöver. Gerrard är övertygad om att Liverpool fattat bästa möjliga beslut i tränarfrågan.

- Rafa lämnade för några veckor sedan och jag vet att klubben var beslutsamma att ta sin tid för att hitta rätt man för jobbet. Roy är väldigt rutinerad och jag tror att han är rätt man för Liverpool, säger Gerrard till Liverpoolfc.tv.

Lång väntan inget problem
Gerrard, som hunnit fylla 30, anser dessutom att den långa väntan på en ny tränare inte varit något problem, men hoppas samtidigt att planerna inför nästa säsong målas upp så snabbt som möjligt.

- Jag tycker att det har varit värt väntan och jag är säker på att han bara är sugen på att komma igång nu och snabbt börja med att sätta upp sina planer för nästa säsong.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

2 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

2 timmar sedan
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

2 timmar sedan
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

3 timmar sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.