Tisdag 18 Jan
Stockholm

Zlatan låg bakom Inters värvning av Sneijder

Sneijder tipsades av förra...
1 av 2
Sneijder tipsades av förra... Foto: Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX
...lagkamraten i Ajax. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.
2 av 2
...lagkamraten i Ajax. Nämligen Zlatan Ibrahimovic. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic avslöjar i en intervju med holländska voetbal international att han var inblandad i värvningen av Wesley Sneijder till Inter. – Jag sa direkt att de skulle ta Sneijder, säger ”Ibra”.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

HOLLAND. När Real Madrid satsade stora pengar förra sommaren och värvade bland annat Cristiano Ronaldo och Kaká – sålde de Wesley Sneijder billigt till Inter. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic, som vid den tidpunkten fortfarande var en Interspelare, att han var inblandad i värvningen.

– Några spelare i laget ville att Deco skulle komma. Men jag sa direkt att de skulle ta Sneijder, säger Zlatan till voetbal international.

Stor succé i Inter

Efter att Real Madrid värvade mittfältaren hade holländaren svårt att övertyga i Spanien. I Inter däremot har han exploderat och vann ligatiteln, cupen och Champions League under sin första säsong med den nya klubben.

– Som jag förväntade mig, så har han verkligen bidragit till Inters spel. De har vunnit alla titlar och slog till och med ut oss i Champions League, säger Zlatan. 

Svensken hyllar Sneijder

Succén har fortsatt i VM där det har blivit fem mål från den kortväxta mittfältaren. Inför söndagens final ger ”Ibra” den holländska förbundskaptenen ett råd.

– Alla spelar bollen till honom – vilket är helt rätt. I den positionen som han har är han världsklass. Om jag var coach för Nederländerna, så skulle jag bygga ännu mer av spelet kring Sneijder, säger Zlatan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt

Missen: Fel person hedrades

Publicerades: 1 timme sedan

spel-Topptipset

Publicerades: 2 timmar sedan

dd-odds-referat

Publicerades: 2 timmar sedan

Palicka självkritisk: "Alldeles för dåligt"

Publicerades: 2 timmar sedan

Belgien stoppar Evertons drömvärvning

Publicerades: 2 timmar sedan

Fotboll-Serie A, herrar

Publicerades: 2 timmar sedan