Zlatan låg bakom Inters värvning av Sneijder

- 08/07/2010, 18:19 -
Sneijder tipsades av förra...
1 av 2

Sneijder tipsades av förra...

Eugene Hoshiko/AP/SCANPIX

...lagkamraten i Ajax. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.
2 av 2

...lagkamraten i Ajax. Nämligen Zlatan Ibrahimovic.

Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic avslöjar i en intervju med holländska voetbal international att han var inblandad i värvningen av Wesley Sneijder till Inter. – Jag sa direkt att de skulle ta Sneijder, säger ”Ibra”.

HOLLAND. När Real Madrid satsade stora pengar förra sommaren och värvade bland annat Cristiano Ronaldo och Kaká – sålde de Wesley Sneijder billigt till Inter. Nu avslöjar Zlatan Ibrahimovic, som vid den tidpunkten fortfarande var en Interspelare, att han var inblandad i värvningen.

– Några spelare i laget ville att Deco skulle komma. Men jag sa direkt att de skulle ta Sneijder, säger Zlatan till voetbal international.

Stor succé i Inter

Efter att Real Madrid värvade mittfältaren hade holländaren svårt att övertyga i Spanien. I Inter däremot har han exploderat och vann ligatiteln, cupen och Champions League under sin första säsong med den nya klubben.

– Som jag förväntade mig, så har han verkligen bidragit till Inters spel. De har vunnit alla titlar och slog till och med ut oss i Champions League, säger Zlatan. 

Svensken hyllar Sneijder

Succén har fortsatt i VM där det har blivit fem mål från den kortväxta mittfältaren. Inför söndagens final ger ”Ibra” den holländska förbundskaptenen ett råd.

– Alla spelar bollen till honom – vilket är helt rätt. I den positionen som han har är han världsklass. Om jag var coach för Nederländerna, så skulle jag bygga ännu mer av spelet kring Sneijder, säger Zlatan.