Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succévärvningen kostsam för Inter - Moratti stängs av

- 10/07/2010, 19:04 -

Gregorio Borgia/AP/SCANPIX

Förra sommaren värvades Diego Milito till Inter från Genoa. Men nu stängs Interpresidenten Massimo Moratti av för att ha förhandlat fram övergången med Genoas redan då avstängde ägare Enrico Preziosi.

MILANO. Notoriske målskytten Diego Milito värvades till Inter från Genoa under förra sommaren. Därefter blev det stor succé då han sköt hem Serie A-, Coppa Italia- och Champions League-titeln till Milanoklubben. Efter den magiska säsongen ses Milito som en av de giftigaste anfallarna i världen och att Inter har gjort en kanonvärvning råder det ingen tvekan om.

Men nu slår värvningen av Milito tillbaka mot Inter - och framför allt mot presidenten Massimo Moratti, som förhandlade fram övergången med Genoas ägare Enrico Prezioso. Problemet var bara att Prezioso redan var avstängd från sin post vilket gjorde att han inte hade tillåtelse att diskutera Genoas affärer.

Som påföljd av detta har det italienska fotbollsförbundet beslutat att stänga av Moratti i tre månader och dessutom förlänga Preziosos avstängning med ytterligare sex månader. Förutom Milito värvade Inter också förre Barcelonaspelaren Thiago Motta från Genoa i fjol.