Söndag 1 Aug
Stockholm

Gallas stäms - av arga tandläkare

Tandvärk är ett helvete.
1 av 2
Tandvärk är ett helvete. Foto: INGVAR KARMHED/SvD/SCANPIX
William Gallas stäms eftersom han vägrade att bli behandlad av en tunisisk tandläkare.
2 av 2
William Gallas stäms eftersom han vägrade att bli behandlad av en tunisisk tandläkare. Foto: Francois Mori/AP/SCANPIX

Tandvärk är bland det värsta som kan hända en, kan man tycka. Vilken tandläkare som helst går bra också. Men inte för den franske mittbacken William Gallas, som vägrade bli behandlad av en tunisisk tandläkare när han var i landet. Nu stäms han för det.– Han har skadat tandläkarnas rykte i Tunisien, säger Adel Ben Smida, ordförande i Tunisiens tandläkarförbund.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

TUNIS. Ingen gillar tandvärk, speciellt inte när man är utomlands och ens favorittandläkare inte är i närheten. Fråga bara den franske mittbacken William Gallas, som stäms eftersom han inte lät sig behandlas av en tunisisk tandläkare när han var i landet med det franska landslaget.

Enligt den tunisiska tidningen Alousboui flög den 32-årige försvararen in sin egen tandläkare. Något kostade hela 235 000 kronor. Agerandet upprörde Tunisiens tandläkarförbund så pass mycket, så att de nu alltså stämmer den förre Arsenal-spelaren för kränkning.

– Vi håller på att gå igenom de åtgärder som krävs för att kalla den franska spelaren inför rätta eftersom han har skadat tandläkarnas rykte i Tunisien, säger Adel Ben Smida, ordförande i Tunisiens tandläkarförbund till nyhetsbyrån AFP.

Han fortsätter:

– Vi vill ge honom en läropeng. Det är helt okej att han blir behandlad av sin egen tandläkare, men att han offentligt berättar att han vägrade en tunisisk tandläkare är oacceptabelt.

Kommentera
Kopiera länk
Dela