Torsdag 27 Jan
Stockholm

Vinterlov kan införas i Premier League

Fabio Capello kan komma att få om han vill.
Fabio Capello kan komma att få om han vill. Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Två veckors vila i vinter. Så mycket lov kan spelarna i Preamier League se fram emot om förslaget om att korta ned säsongen accepteras.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. VM blev knappast en megasuccé för det engelska landslaget. Med dunder och brak åkte de ut när Tyskland blev alldeles för svåra i åttondelsfinalen.

Efter uttåget var det väldigt många som ville se förbundskaptenens huvud rulla. Men det var även många som menade att spelarna var tröttkörda efter den långa säsongen. Tidigare har både Sven-Göran Eriksson och Steve McLaren bett om att Premier League skulle införa vinterlov under ett par veckor - utan att att få gehör från det engelska fotbollsförbundet FA. Den nuvarande förbundskaptenen Fabio Capello, som fick behålla sitt huvud, har varit inne på samma spår.

I dag skriver Guardian att FA har beslutat att sätta sig ned och diskutera frågan. Ett förslag uppges vara att ta bort omspel av matcher i FA-cupen. På så vis skulle spelarna få vara lediga i två veckor.

Men FA är rädda att klubbarna ska åka på lukrativa utomlandsturéer - en rädsla som mycket väl kan komma att sätta stopp för vidare diskussioner.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Senaste nytt