Fabio Capello kan komma att få om han vill.
Fabio Capello kan komma att få om han vill. - Foto: Alessandra Tarantino/AP/SCANPIX

Vinterlov kan införas i Premier League

Två veckors vila i vinter. Så mycket lov kan spelarna i Preamier League se fram emot om förslaget om att korta ned säsongen accepteras.


LONDON. VM blev knappast en megasuccé för det engelska landslaget. Med dunder och brak åkte de ut när Tyskland blev alldeles för svåra i åttondelsfinalen.

Efter uttåget var det väldigt många som ville se förbundskaptenens huvud rulla. Men det var även många som menade att spelarna var tröttkörda efter den långa säsongen. Tidigare har både Sven-Göran Eriksson och Steve McLaren bett om att Premier League skulle införa vinterlov under ett par veckor - utan att att få gehör från det engelska fotbollsförbundet FA. Den nuvarande förbundskaptenen Fabio Capello, som fick behålla sitt huvud, har varit inne på samma spår.

I dag skriver Guardian att FA har beslutat att sätta sig ned och diskutera frågan. Ett förslag uppges vara att ta bort omspel av matcher i FA-cupen. På så vis skulle spelarna få vara lediga i två veckor.

Men FA är rädda att klubbarna ska åka på lukrativa utomlandsturéer - en rädsla som mycket väl kan komma att sätta stopp för vidare diskussioner.

/
FA
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kittel vinner världscupfinalen – favoriten diskad

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.

Norske NHL-stjärnan vill spela VM

Norske NHL-stjärnan Mats Zuccarello öppnar för att spela VM.

Friidrotten sågas för OS-prispengar

2 timmar sedan
Friidrottens beslut att betala ut prispengar i OS sågas av de andra förbunden. "Man kan inte och borde inte sätta en prislapp på ett olympiskt guld", säger de sommarolympiska idrottsförbundens organisation i ett uttalande.

Stjärnan riskerar att missa FA-cupsemifinalen

3 timmar sedan
Erling Braut Haaland dras med skadebekymmer och riskerar att missa Manchester Citys FA-cupsemifinal på Wembley på lördagen.

Guide: Allt du behöver veta inför SM-finalerna

idag 15:02
Skellefteå gör sin tionde SM-final i historien – Rögle har tio raka segrar i det här SM-slutspelet. Hamnar SM-guldet i norr eller söder? Här är förutsättningarna inför finalserien som startar på lördagen.