Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Tottenham kan bli amerikanskt

- 18/07/2010, 18:05 -
Ägaren Hank Steinbrenner.
1 av 2

Ägaren Hank Steinbrenner.

Tottenham Hotspurs kan bli uppköpta av baseball-klubben New York Yankees.
2 av 2

Tottenham Hotspurs kan bli uppköpta av baseball-klubben New York Yankees.

New York Yankees ägare vill köpa Premier League-klubben Tottenham Hotspurs - för fem miljarder kronor.– Jag vill köpa ett stort fotbollslag i Europa. Gärna i Premier Leauge, säger den nyblivne ägaren Hank Steinbrenner.

LONDON. Det är inte bara spelare som är heta på marknaden just nu. Även klubbar är det. Enligt Daily Star kan Premier League-klubben Tottenham säljas - till ägarna till baseballklubben New York Yankees.

I dagarna dog Yankees legendariske ägare, George Steinbrenner. Sönerna Hal och Hank Steinbrenner tog över helt och hållet. Och det är framför allt Hank som är mer än sugen att se den amerikanska flaggan i Spurs huvudkontor.

– Jag vill köpa ett stort fotbollslag i Europa. Gärna i Premier Leauge, säger Hank Steinbrenner enligt sajten.

Hank spelade fotboll i college och var faktiskt intresserad av att köpa just Spurs redan 1990. Han blev erbjuden att köpa 33 procents delägarskap för omkring 200 miljoner, men tackade nej. Något som han än i dag ångrar.

Nu kan han alltså få slänga fram makalösa fem miljarder kronor för att kunna köpa klubben.