Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Franska storstjärnan frisläppt efter polisförhöret

- 20/07/2010, 12:05 -
1 av 9

AS.com

2 av 9

3 av 9

4 av 9

5 av 9

6 av 9

7 av 9

...Karim Benzema har kallats in på polisförhör.
8 av 9

...Karim Benzema har kallats in på polisförhör.

Francois Mori/AP/SCANPIX

Under dagen släpptes Ribery.
9 av 9

Under dagen släpptes Ribery.

Francois Mori/AP/SCANPIX

De franska stjärnorna Franck Ribéry och Karim Benzema har plockats in på förhör. De ska haft sex med en minderårig eskort. Om de fälls riskerar stjärnorna att få tre års fängelse. Efter polishöret i dag släpptes Ribéry.

PARIS. Tidigare i år var Franck Ribery, Karim Benzema, Sidney Gouvou inblandade i en prostitutionsskandal. De två förstnämnda spelarna ska ha köpt sex av en Zahia Dehar när hon var minderårig. Nu har de plockats in på förhör, skiver Gazzetta dello Sport. Tidigt i morse fördes Ribéry, till vardags i tyska Bayern München, in på polisstationen i sällskap med en släkting. Efter dagens förhör släpptes Ribéry, och ett beslut om att släppa Benzema tas under kvällen.

Ribéry har erkänt

Enligt den franska tidningen Le Parisien ska de förhöras angående att de köpt sex av Dehar på en baren Zaman Café. Bayern-stjärnan, som flera högst uppsatta personer i Frankrike tyckte skulle petas i VM, har erkänt att han haft sex med henne, men påpekade att han inte visste hur gammal hon var.

Riskerar tre års fängelse

För tre månader sedan greps Zahar i Frankrike för grovt koppleri. Hon sade då till fransk press att alla stjärnor vetat om hennes ålder.

Om de kan bevisa att de visste om hennes ålder när de köpte sex av henne – kan de riskera upp tre års fängelse. Dessutom kan de åka på böter på cirka en halv miljon kronor. Det är inte olagligt att köpa en prostituerad i Frankrike, så länge man inte är minderårig.

– Det är ett internationellt brott, han hade behövt veta om hennes ålder, så var inte fallet, säger Riberys advokat Sophie Bottai enligt AP.