Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ferguson rasar - skyller VM-fiaskot på FA

- 21/07/2010, 11:44 -
Steven Gerrard och hans England åkte ut redan i åttondelsfinalen.
1 av 2

Steven Gerrard och hans England åkte ut redan i åttondelsfinalen.

Gero Breloer/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson vill se förändringar.
2 av 2

Sir Alex Ferguson vill se förändringar.

BEBETO MATTHEWS/AP/SCANPIX

Det blev fiasko igen för England i VM. Men vems fel är det? Förbundskaptenens eller fotbollsförbundets? Demontränaren Sir Alex Ferguson vet vem man ska skylla på.– De måste inse att de har handikappat laget, säger han enligt Guardian.

MANCHESTER. Den legendariske och stenhårde tränaren Sir Alex Ferguson vet vilka man ska skylla på för Englands senaste VM-fiasko. Och det är inte den italienske förbundskaptenen Fabio Capello, som så många har valt att hata.

Manchester United-bossen menar i stället att det är det engelska fotbollsförbundets fel att "the three lions" aldrig går långt i det stora mästerskapet. En förändring måste ske från FA:s sida, och då måste de framför allt ge spelarna vinterledigt.

– FA måste ge landet de bästa förutsättningarna för att göra bra ifrån sig i VM, säger den 63-årige skotten enligt Guardian, och fortsätter:

– Eftersom det ligger i sportens natur och på grund av kravet från teve att alltid ha något att visa varje vecka har ingenting hänt med idén om ett vinterlov. Något som jag pratade om när jag var i Skottland för trettio år sedan och något som jag har pratat om sedan dess. De måste inse att de har handikappat laget när de går in i VM.

Tidigare har diskussioner om att ta bort omspelen i FA-cupen och på så vis ge spelarna två veckors ledighet kommit upp.

– Den engelska säsongen är utmattande. I december spelar vi åtta, nio matcher i den värsta tiden av året.