Söndag 1 Aug
Stockholm

Muslimer förbjuds att bära Manchester Uniteds tröja

Djävulen, i logon, är inte tillåten i Islam.
Djävulen, i logon, är inte tillåten i Islam. Foto: Charles Rex Arbogast/AP/SCANPIX

Religiösa ledare i Malaysia har sagt åt muslimerna i landet att inte köpa Manchester United-tröjor. Eftersom att de har djävel i sin logo – något som är förbjudet inom islam.– Det är väldigt farligt, säger imamen Nooh Dagot.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MALAYSIA. Manchester United kan gå miste om mycket intäkter efter att religiösa ledare i Malaysia sagt åt muslimerna i landet att inte bära det engelska storlagets tröja. Det för att de har en djävul i logon – något som är förbjudet inom islam, skriver Daily Mail.

– Det är väldigt farligt. Som muslimer, bör vi inte dyrka symboler för andra religioner eller djävulen, säger imamen Nooh Gadot till tidningen.

Nu uppmanar prästen alla som får en United-tröja att inte acceptera den.

– Även om det är en gåva – bör du avstå från den. Det är ännu mer synd när folk inser att det är fel och ändå köper tröjor, säger han.

Manchester United, som är väldigt stora i Malaysia och var och spelade två matcher där förra året, är långt ifrån de enda. Utan både Barcelona och landslagen Brasilien, Portugal, Serbien och Norge har kors på sina tröjor – något som inte heller är tillåtet, uppger tidningen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela