Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ishizaki sköt Elfsborg vidare i Europa League

”Ishi” blev stor matchhjälte för Elfsborg.

”Ishi” blev stor matchhjälte för Elfsborg.

BILDBYRÅN

Sport | 22/07/2010 21:05

Elfsborg har gått vidare till den tredje kvalomgången i Europa League efter att ha slagit ut Iskra Stal. Även Kalmar är vidare, men desto tyngre är det för Gefle som åkte ut.

MOLDAVIEN. Elfsborg hade 2-1 att gå på från det första mötet mot Iskra Stal. Stefan Ishizaki, som har varit mycket skadeförföljd, gjorde sin första match från start sedan november. Mittfältaren låg bakom mycket och hade ett par farlig skott innan den tidigare AIK-spelaren gjorde 1-0 till Boråslaget efter en timmes spel. ”Ishi” skruvade elegant in bollen i det bortre hörnet.

Resultatet stod sig matchen ut och därmed är de vidare till den tredje kvalgomgången. Där ställs de mot makedonska Tenteks som tidigare i dag slog ut Ventspils med 3-1.

Även Kalmar vidare

Ytterligare ett svenskt lag är klart för den tredje omgången. Kalmar, som spelade oavgjort hemma på Fredriksskans, vann enkelt mot Dacia Chisinau med 2-0. Erik Israelsson gjorde 1-0 redan efter tolv minuter och Daniel Sobralense fastställde sedan slutresultatet. I nästa omgång väntar Levski Sofia från Bulgarien.

Gefle utslaget

Desto tyngre gick det för Gefle som inte rådde på Dynamo Tbilisi. Mate Vatsadze gjorde 1-0 innan Pirtskhalava definitivt skickade ut Per Olssons mannar. Jakob Orlov tröstreducerade på övertid. Gefle är utslagna med totalt 4-2.