Måndag 6 Dec
Stockholm

Mourinho i blåsväder

Intertränaren har redan hunnit reta upp det italienska fotbollsetablissemanget.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Det var efter gårdagens serie A-match mot Lecce som den gamle Chelseatränaren Jose Mourinho misslyckades med att dyka upp för att möta den samlade pressen. Istället skickade han sin assisterande tränare, Beppe Baresi, vilket inte uppskattades av de journalister och tränare som var på plats.

Lecces tränare Mario Beretta var inte särskilt imponerad av portugisens uppträdande.

– Jag vill inte lära upp någon men kanske bör han visa lite respekt till fansen och journalisterna samt till tränarna och spelarna i Lecce, säger Beretta till italienska Sky Sport.

Som manager för Chelsea brukade Mourinho låta sin assisterande tränare Steve Clarke sköta mötena med media. Men England är inte Italien menar Beretta.

– Alla länder har sina traditioner. Även jag brukar låta mina tränare sköta intervjuer under veckorna men under matchdag är det annorlunda, säger han.

Samtidigt försökte Beppe Baresi förklara Mourinhos beslut.

– Vi ville inte förnärma någon, vi delar på jobbet. För att bli världens bästa assisterande tränare måste även jag få lite erfarenhet framför tv-kamerorna, och erkände att han faktiskt inte tycker om att tala med journalister.

Inter vann matchen med 1-0 efter vissa problem. Målet kom efter att Mourinho bytt in argentinaren Julio Cruz. Med Zlatan Ibrahimovic och Adriano redan på plan fick Milano-klubben tryck på nykomlingen Lecce. I slutändan nickade Zlatan ner bollen till Cruz som kunde spräcka nollan från straffområdesgränsen.

I och med vinsten leder Inter Serie A och på söndag ställs de mot Milan i ett kokande milanoderby.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela