Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu kan Chelsea bli tyskt

Sport | 23/01/2009 18:59

Glöm Chel$ki – snart kan lederhosen, knackwurst och sauerkraut ta över.

Roman Abramovitj är förbannad över rykterna om att han skulle vilja sälja Chelsea. Enligt klubbens hemsida har den ryske oligarken till och med stämt The Sunday Times för att tidningen har skrivit att representanter från Chelsea ska ha träffat potentiella köpare i Mellanöstern.

Nu kommer nya uppgifter som Abramovitj förmodligen inte gillar. Ett konsortium bestående av tyska investerare som frontas av Sulaiman al Fahim – samme man som ledde Shejk Mansours övertagande av Manchester City – förbereder nu ett bud på Chelsea, uppger the Arabian Business.

– Med tanke på att Roman Abramovitj har investerat över 500 miloner pund i klubben skulle det inte bli billigt, och med den nuvarande kreditkrisen vill ingen vara överexponerad i en enskild affär. Men genom ett antal investerare finns det tillgängliga pengar för att sätta samman en affär, säger Sulaiman al Fahim till Arabian Business.

Enligt tidningens uppgifter är det fem personer, varav de flesta är baserade i Tyskland, som genom Falcon Equity förbereder ett bud. Investmentsbolagets chef Holger Heims bekräftar att de tittar på Chelsea som ett tänkbart investeringsobjekt, trots uppgifterna om att Abramovitj inte vill sälja.

– Jag tror inte att något någonsin inte är till salu om du är beredd att betala det rätta priset. Det handlar inte om att försöka köpa ett fotbollslag utan en business. Man tjänar inte pengar på grund av de elva killarna som springer runt på planen, man tjänar pengar på alla andra kommersiella aspekter som följer med en fotbollsklubb, framför allt fastigheter och teverättigheter, säger Holger Heims till Arabian Business.

Skrivet av: